DIVIZIA NAȚIONALĂ – Medicina a pierdut și ultimul meci din turneul organizat la Târgu Mureș, 3-0 cu Belor Galați

VOLEI FEMININ. CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a pierdut luni, 22 martie, pe teren propriu, cu 3-0 (25-23, 25-23, 25-15) meciul cu CSU Belor Galați din turneul al patrulea al returului Diviziei Naționale, organizat în Sala Polivalentă “Anton Pongracz” din Târgu Mureș (sala UMFST). Gălățencele, ocupante ale locului 8 în prima divizie, s-au impus în fața ultimei clasate (Medicina ocupa locul 12) în doar o oră de joc, târgumureșencele pierzând la limită primele două seturi și apoi cedând în setul final.

 

De la învingătoare s-au remarcat bulgăroaica Borislava Saykova (13 puncte), croata Lara Vukasović (9 puncte), muntenegreanca Andrea Lakovic (8 puncte), Sorina Miclăuș (7 puncte) și bulgăroaica Mirela Shahpazova (5 puncte). De la Medicina, punctele au fost realizate de sârboaica Sara Pavlović (14 puncte – cele mai multe din meci), georgiana Laura Simoniia (7 puncte), muntenegreanca Jelena Cvijović (6 puncte), americanca Alexandra Alsten Paige (5 puncte), turcoaica Gülay Gerçek, căpitanul Larisa Laura Ioan și Isabela Florina Murariu (câte 2 puncte) și sârboaica Milica Jovanović și americanca Brittany Witt (câte 1 punct).

 

O analiză tehnică a partidei indică faptul că târgumureșencele s-au impus la puncte realizate pe atac direct (35-30), fiind depășite la ceilalți indicatori (puncte din blocaj 4-10, puncte direct din serviciu 1-7, puncte pe greșeala adversarului 21-28).

 

Deși primele două seturi au fost extrem de disputate, Medicina a lăsat impresia că poate produce surpriza în primele două seturi. În primul set avea 11-7 pe tabela de marcaj, dar gălățencele au revenit și de la 14-13 pentru gazde au preluat conducerea, deși s-a mers umăr la umăr până la 22-22, încheiind setul cu 3 puncte consecutive.

 

Parcă repetat a fost și setul 2, Medicina conducând ostilitățile până spre final (20-19), când din nou gălățencele au trecut într-un avantaj minim pe care l-au conservat până la final.

 

Ultimul set nu a avut istoric decât până la jumătatea sa (când din nou cele două echipe au mers pas la pas, 11-12, 12-14), după care ceva s-a rupt în concentrarea gazdelor, iar gălățencele au apăsat pedala de accelerație de parcă s-ar fi grăbit să prindă trenul spre casă: în a doua jumătate a reprizei, târgumurencele au punctat de 3 ori, iar gălățencele și-au adjudecat setul cu 25-25.

 

Urmează ultimul turneu (al 6-lea) din retur, Medicina Târgu Mureș urmând să joace cu Rapid București (în 2 aprilie), CSM Lugoj (3 aprilie) și CS “U” NTT Data Cluj (în 4 aprilie). Șansele ca Medicina Târgu Mureș să se mențină în prima divizie sunt extrem de reduse, mai ales că punctele obținute în faza regulară sunt menținute și în play-out, iar târgumureșencele au acumulat doar 6 puncte (locul 12 din 12).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare