BUCUREȘTI – fără parcare gratuită în centrul Bucureștiului începând din luna august

ADMINISTRAȚIE. Primăria Municipiului București își propune să organizeze locuri de parcare în centrul Bucureștiului după un sistem digitalizat, transformând parcările gratuite din zonă într-o amintire dragă.
 
Inspectorii de parcări vor putea verifica cu ușurință cine a plătit sau nu din mașini, printr-o aplicație. Șoferii care nu plătesc noua taxă de parcare vor fi amendați, iar mașina lor va fi blocată.
 
Noua taxă face parte din noua strategie de parcare a Primăriei București, care include și investiții în digitalizare, un sistem de plată rapidă și o serie de bariere și camere de supraveghere.
„Este vorba de crearea unui serviciu modern de parcare”, a spus viceprimarul Bucureștiului, Stelian Bujduveanu, într-un interviu pentru HotNews. El a explicat că până la 26 de milioane de lei (5,2 milioane de euro) vor fi investiți în crearea de noi locuri de parcare și renovarea celor existente, pe lângă digitalizare.
 
„Digitalizarea unui serviciu elimină interacțiunea dintre agenții de parcare și cetățean, eliminând astfel și corupția”, a adăugat Bujduveanu.
 
Oficialul a mai precizat că centrul Bucureștiului are în prezent aproximativ 13.000 de locuri de parcare și că administrația își propune să ajungă la 30.000 de locuri.
 
Parcarea pe trotuar nu va mai fi, de asemenea, tolerată, în timp ce locuitorii din centrul Bucureștiului vor fi direcționați către parcări amenajate sau vor beneficia de o taxă de parcare dedusă.
 
„Nimeni nu va veni să-ți lase o amendă în parbriz”, a spus Bujduveanu. „Mașinile vor călători prin parcări cu camere capabile să verifice automat dacă ați plătit sau nu. Dacă nu ați făcut-o, o amendă va fi trimisă direct acasă.”
 
Până la intrarea în vigoare a noii măsuri, autoritățile locale din Capitală plănuiesc să organizeze o campanie agresivă de informare a cetățenilor asupra schimbărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare