BUGET – Consiliul Județean Mureș alocă peste 1,5 milioane de lei pentru o arhivă electronică a documentelor

0
210

ARHIVĂ ELECTRONICĂ. Peste 1,5 milioane de lei (exact: 1.547.000 de lei) estimează Consiliul Județean (CJ) Mureș că va cheltui din banii județului pentru crearea unei arhive electronice a documentelor prin retro-digitalizare (adică scanarea documentelor pe suport de hârtie și prelucrarea electronică a rezultatului). Banii vor fi plătiți din bugetul proiectului “Implementarea unor măsuri de simplificare a serviciilor pentru cetățeni la nivelul CJ Mureș”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

 

Câștigătorul licitației (pentru care se primesc oferte până în 6 aprilie), trebuie să scaneze în 12 luni aproximativ 3,5 milioane de pagini/imagini din arhiva clasică (pe suport de hârtie, păstrate acum în clasicele bibliorafturi), să creeze o arhivă de copii digitale ale respectivelor documente, să le indexeze și apoi să instruiască “aproximativ 10 persoane” în privința operării cu noua bază de date.

 

Contractul va fi atribuit conform principiului „Cel mai bun raport calitate – preț”, în care prețul are o componentă procentuală de 80% (restul de 20 de procente din evaluare fiind atribuite experienței managerului de proiect, arhivistului și specialistului de date).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ