SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Târgu Mureș, premierea celor mai bune vinuri produse de micii viticultori din Maramureș și Ardeal

CONCURS. Miercuri, 4 martie 2020, începând cu ora 10.00, la Hotel Plaza din Târgu Mureș (Piața Trandafirilor nr. 46-47), are loc faza regională Maramureș & Ardeal a concursului “Poveşti cu vinuri româneşti”, organizat de BASF România pentru al cincilea an consecutiv.

 

Concursul vizează identificarea şi promovarea vinurilor create de micii viticultori din România (care cultivă o suprafață mai mică de 100 de hectare cu viță de vie). Conform regulamentului, probele de vin înscrise trebuie să nu fie mai vechi de anul 2017. Toate înscrierile sunt gratuite.

 

Concursul național “Povești cu vinuri românești” se desfășoară în trei faze regionale, urmate de marea finală națională (care în acest an se desfășoară înm 6 mai, la Brașov). În cadrul fiecărei faze regionale, membrii comisiei de jurizare desemnează câte 3 vinuri finaliste pentru fiecare categorie (vinuri roșii, albe și rosé). După cele trei etape regionale, 27 de vinuri se califică în marea finală națională unde trei dintre acestea (câte unul roșu, alb și rosé, cel mai bun din categoria sa) sunt premiate cu câte un kit personalizat de dezvoltare a afacerii, în valoare de 28.300 lei (TVA inclus).

 

Jurizarea probelor de vin înscrise în concurs este asigurată de degustători experți, membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), și utilizează normele sistemului internațional de evaluare, stabilite de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIVV), norme folosite la toate concursurile internaționale de vinuri.

 

Câştigătorii de anul trecut au fost, la categoriile alb, rosé, respectiv roşu: Sauvignon Blanc sec, din 2018, produs de Valea Ascunsă; Merlot de Dobrogea din 2018, de la Crama Hamangia; Cabernet Sauvignon de 2016, de la Moşia Galicea Mare.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare