Călătorie epică pe două roți: de la Barcelona la Sibiu

PERFORMANTĂ. Paul din Cluj și Valentin din Sibiu au încheiat o aventură incredibilă, pedalând timp de două luni pe o distanță de peste 3.000 de kilometri, de la Barcelona, Spania, până în România. Cei doi au parcurs acest drum impresionant pe bicicletă și au ajuns la destinațiile lor cu bine.

Paul a ajuns în Cluj cu trei zile în urmă, în timp ce Valentin a sosit în Sibiu marți seara. La sosirea sa în Piața Mare din centrul istoric al Sibiului, Valentin a fost întâmpinat cu bucurie de familie, zeci de prieteni și de alți bicicliști locali.

Călătoria lor a durat 65 de zile, începând în plină vară și încheindu-se în toamnă, când temperaturile au devenit mai reci. Cei doi au parcurs în medie 75 de kilometri pe zi, cu cea mai lungă zi ajungând la 108 kilometri, prin câmpia Ungariei. Valentin a mărturisit că cea mai mare provocare a fost vremea ploioasă, afirmând că este mai ușor să faci față unei canicule de cinci zile decât ploii continue.

Aceasta nu este prima călătorie lungă pe bicicletă pentru Valentin. În urmă cu doi ani, a traversat România de la vest la est pe două roți. După această aventură din Spania în România, își propune să exploreze și alte continente cu bicicleta.

Valentin Oprișor este un absolvent al unui master în Management Cultural în Spania și a ales să se întoarcă în orașul său natal, Sibiu, pentru a contribui la dezvoltarea culturii locale.

Îndrăznește să viseze că și în Sibiu oamenii vor pedala mai mult și își dorește să vadă piste de biciclete mai bine gândite pentru transportul zilnic. El le transmite celor care nu au încercat încă ciclismul să încerce, pentru că este mai ușor decât cred și oferă o experiență minunată. Bicicleta îi poate purta pe toți oriunde. Valentin sugerează că, pentru cei care doresc să facă o călătorie mai lungă, o variantă excelentă este traseul de la Passau la Viena din Austria, care se poate parcurge ușor pe distanța de 300 de kilometri.

Această poveste impresionantă demonstrează că pasiunea și determinarea pot conduce la realizarea unor călătorii remarcabile și pot inspira și alții să încerce aventuri similare pe două roți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare