CÂND NU EXISTĂ IMPOSIBIL – Medicina Târgu Mureș a reușit menținerea în prima ligă, după 5 victorii în ultimele 5 meciuri din play-out

AU CREZUT, AU LUPTAT, AU REUȘIT. CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a reușit să se mențină în Divizia A1, prima ligă valorică a voleiului feminin din Românie, deși a intrat în grupa play-out cu 5 puncte mai puțin decât echipa de pe locul 10 (cel care asigură salvarea de la retrogradare), FC Argeș, după un parcurs aproape perfect, cu 4 victorii consecutive în primele 5 meciuri de play-out.

 

Miercuri, 21 aprilie 2021, în ultimul meci al grupei, Medicina a întâlnit gazda turneului, Belor Galați, cea mai bine clasată echipă din grupă, și avea nevoie de un set câștigat pentru îndeplinirea obiectivului (FC Argeș câștigat, previzibil, cu 3-0, meciul de astăzi cu U. Cluj) – aveți detalii AICI). Iar obiectivul echipei Medicina a fost îndeplinit după doar 25 de minute de joc, târgumureșencele impunându-se în primul set cu 25-21 (bucuria jucătoarelor, logică, ca și cum ar fi câștigat meciul: și-au îndeplinit obiectivul, rămân în prima ligă).

 

Ce a urmat, a contat doar pentru statistică și palmares. Gălățencele și-au adjudecat cel de-al doilea set, set de luptă, însă doar pentru frumusețea sportului, fără nicio miză, cu 25-23.  Setul 3, echilibrat (la jumătatea sa, era 10-10), cu târgumureșencele descătușate pe final și cu o încheiere de conturi care risipește și eventualele comentarii negative: 25-18 și Medicina preia conducerea cu 2-1 la seturi.

 

Și setul 4 a intrat în a doua jumătate cu un echilibru perfect (16-16), apoi au trecut gălățencele în avantaj minim (19-18), dar târgumureșencele au revenit în joc și au dominat finalul de set și de meci. Belor Galați – Medicina Târgu Mureș 1-3 (21-25, 25-23, 18-25, 21-25). Meciul, care a durat o oră și 52 de minute, a fost arbitrat de Cornel Gorban și Rareș Puni.

 

Analiza tehnică indică faptul că târgumureșencele s-au impus în special datorită atacului (deși au făcut un foarte bun joc și în apărare): 53-34 la puncte din atac decisiv, 7-7 la puncte din serviciu (ași). Gălățencele au punctat mai mult decât adversarele prin blocaj (13-8 la puncte din block) și din greșeala adversarei (32-30). Pentru echipa antrenată de Pedrag Zuković au punctat: sârboaica Sara Pavlović (14 puncte), muntenegreanca Jelena Cvijović și canadianca Andrea Mitrovic (câte 13 puncte), americanca Paige Alexandra Alsten (9 puncte), Iarina Luana Axinte și turcoaica Gülay Gerçek (câte 5 puncte), căpitanul Raisa laura Ioan (3 puncte), Isabela Florina Murariu și sârboaica Milica Jovanović (câte 2 puncte), Elena Murariu și georgiana Laura Simoniia (câte 1 punct).

 

De la gălățence s-au remarcat bulgăroaica Borislava Saykova (13 puncte), Adina Roșca, Sorina Miclăuș și brazilianca Talita Jose Do Nascimento (câte 8 puncte). Așa s-a scris istoria unui play-out pe care Medicina Târgu Mureș nu-l va uita multă vreme de acum încolo, istoria unei lupte dusă până la capăt și ieșirea aproape miraculoasă dintr-un ungher în care tot aceste jucătoare au intrat. Însă au găsit calea. Și au făcut-o nu într-un stil de echipă suferindă care luptă pentru salavarea de la retrogradare, ci în stilul unei echipe care, după jocul arătat în play-out, merita să-și fixeze un obiectiv mult mai înalt.

 

În urma acestui meci, clasamentul Grupei 9-12 (play-out) este următorul:

  1. Belor Galați: 39 puncte
  2. Medicina Târgu Mureș: 25 puncte
  3. FC Argeș: 22 puncte
  4. U. Cluj: 6 puncte.

 

FC Argeș și U. Cluj retrogradează în Divizia A2, iar SCMU Craiova şi ACS Volei Cristina Pîrv Turda au promovat în Divizia A1. Această ediție a fost câștigată de CSM Târgoviște.

 

Andrei TUDORAN

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare