Carnavalul de la Rio 2024: 8 zile și 8 nopți de distracție în ritm de samba

EVENIMENT. Se apropie momentul mult așteptat al celui mai mare festival din lume – Carnavalul de la Rio. Într-o perioadă de 8 zile și 8 nopți, milioane de oameni sunt așteptați să se bucure de atmosfera plină de energie și ritmuri de samba. Pe străzile renumitului oraș brazilian, vor defila carele alegorice și școlile de samba vor oferi un spectacol senzațional. Designerii de costume s-au pregătit pentru acest carnaval încă de anul trecut.

Muzică, dans și amintiri de neuitat sunt ceea ce îi așteaptă pe participanți începând de mâine. Anul trecut, peste 43 de milioane de oameni au luat parte la acest eveniment, iar oficialii se așteaptă ca numărul de participanți să fie chiar mai mare anul acesta.

Una dintre principalele atracții ale Carnavalului de la Rio sunt petrecerile de stradă, cunoscute sub numele de blocos. Acestea sunt caracterizate de costume extravagante, o explozie de culori și delicioasele cocktailuri capirinha. Fiecare școală de samba va avea la dispoziție 80 de minute pentru a defila alături de cele mai spectaculoase care alegorice.

Cu toate acestea, cea mai mare provocare pentru oficialii de la Rio de Janeiro este epidemia de febră dengue, o infecție virală transmisă prin înțepătura unui țânțar infectat. Numărul cazurilor a crescut semnificativ în Brazilia, ajungând la aproape 345.000, de aproape patru ori mai mult decât în 2023. Patru regiuni din țară au instituit stare de urgență sanitară, iar autoritățile fac eforturi pentru a controla boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare