Bani publici. Cât costă o emisiune publicitară pentru primar la Radio GaGa

EXCLUSIV. În această dimineață, primarul Soós Zoltán ne-a invitat să-l urmărim la Radio GaGa unde a vorbit despre reușitele formidabile din cei doi ani de mandat. Chiar dacă este o falangă a guvernului maghiar, postul de radio nu este curios să-l audă pe edil și nici să-l combată, ci prestează un serviciu financiar prin care clientul este lăsat să se autopromoveze. De data asta, din bani publici. Cât anume costă fiecare apariție?

De câți bani publici e nevoie să te lauzi o dată

Destul de des, primarul municipiului Târgu Mureș face un tur al presei pe care o plătește să-l lase să spună orice, fără să-l contrazică. În cadrul acestor emisiuni radio sau tv, Soós povestește doar ce capabilă este administrația condusă de el. Și plătește pentru a fi lăsat circa 1000 de euro pentru fiecare emisiune, potrivit surselor noastre. Așa cum se întâmplă și-n cazul postului Radio GaGa.

Cine sunt acționarii

Radio GaGa era controlat de firma ALAMO Impex 97 până anul trecut, când în SRL existau patru acționari egali: Frunda György – 25%, Koródi Sándor – 25%, Nagy István – 25% și Hompot Szilárd – 25%. Era clar un grup al maghiarilor care promovau interesele UDMR. Doar că în 2021, din cauza problemelor financiare, acționarii au decis să vândă firma către Asociaţia Pentru Spaţiul Media Transilvan. O organizația finanțată de Guvernul Orban de la Budapesta, care are mai multe produse media în Transilvania.

Așadar, mii de euro se duc uneori lunar din bugetul public către o entitate media susținută de un guvern străin, dar nu american sau francez, ci maghiar. Doar în cazul Radio GaGa, pentru a se lăuda reprezentanții UDMR cu realizările, ce nu sunt combătute profesional de echipa redacțională. E doar publicitate. Alte ziare sau site-uri maghiare primesc sume considerabile tot pentru a promova administrația Soós.

Notă: În mod firesc, aceste informații ar trebui să fie publice, pentru că locuitorilor din Târgu Mureș li s-a promis transparență în campania electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare