Ce perspective oferă o diplomă de Licențiat în farmacie? (video)

UMFST. Farmacistul este specialistul implicat în toate etapele parcurse de medicament de la sinteză până la eliberare. În cei cinci ani de facultate, studenții parcurg discipline fundamentale, de specialitate și discipline complementare, îmbogățindu-și cunoștințele teoretice privind medicamentul. Abilitățile dezvoltate în cadrul lucrărilor practice, de laborator, le garantează cunoașterea medicamentului în cel mai mic detaliu, de la sinteză la controlul de calitate, mecanismul de acțiune, indicații terapeutice, reacții adverse și înțelegere complexității formelor farmaceutice.

La finalul celor cinci ani, absolvenții pot urma programe de rezidențiat, cu durata de trei ani (Farmacie generală, Farmacie clinică, Industrie farmaceutică și cosmetică, Analize medico-farmaceutice de laborator), masterat sau doctorat.

Ce perspective oferă o diplomă de Licențiat în farmacie? Cercetare farmaceutică, laboratoare de analiză a medicamentului, industrie farmaceutică și cosmetică, farmacie de spital, farmacie comunitară, carieră universitară.
O singură diplomă, multiple posibilități!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare