Cel mai mare depozit de cartofi din România inaugurat în județul Harghita

INVESTIȚIE. Recent, județul Harghita a fost martorul unei inaugurări impresionante: cel mai mare depozit de cartofi din România, situat în localitatea Joseni. Această investiție semnificativă ocupă o suprafață vastă de 45.000 de metri pătrați și este proiectată pentru a satisface nevoile de stocare la scară largă a cartofilor.

Depozitul are în prezent o capacitate maximă de depozitare de 22.500 de tone de cartofi, cu planuri de extindere pentru a include spații suplimentare pentru alte 3.500 de tone. Această extindere este deja în desfășurare, demonstrând angajamentul continuu pentru dezvoltarea infrastructurii agricole în regiune.

În faza actuală de dezvoltare, depozitul a fost echipat cu șase celule, fiecare având o capacitate maximă de 3.750 de tone. Această structură modernă permite stocarea eficientă și protejarea recoltei de cartofi în condiții optime, asigurând calitatea produsului pe termen lung.

Inaugurarea acestui depozit reprezintă un pas major pentru economia județului Harghita și pentru industria agricolă din România. Capacitatea mare de stocare va permite fermierilor să-și gestioneze mai bine recoltele, reducând pierderile și sporind profitabilitatea. În plus, această investiție creează noi locuri de muncă și stimulează activitatea economică în regiune.

Cu inaugurarea celui mai mare depozit de cartofi din România, județul Harghita se poziționează ca un lider în infrastructura agricolă. Această investiție nu doar că îmbunătățește capacitatea de stocare, dar și demonstrează angajamentul față de dezvoltarea sectorului agricol și susținerea fermierilor locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare