Cel mai rapid jucător de la EURO 2024 este un român: vezi cât de aproape a fost de recordul lui Usain Bolt

SPORT. Cel mai rapid fotbalist de până acum la EURO 2024 este românul Valentin Mihăilă, cronometrat cu o viteză impresionantă de 35,88 km/h. Românul se află în fruntea clasamentului, urmat de belgianul Jeremy Doku și danezul Rasmus Hojlund, în timp ce celebrul Kylian Mbappe se clasează doar pe locul patru.

UEFA a publicat fișele tehnice ale jucătorilor care au participat în meciurile de deschidere ale EURO 2024. Surprinzător pentru mulți, primul loc în topul celor mai rapizi fotbaliști este ocupat de atacantul român Valentin Mihăilă. Clasamentul se bazează pe viteza maximă atinsă, distanța parcursă și precizia paselor după prima rundă a turneului final din Germania.

Valentin Mihăilă a atins viteza de 35,88 km/h în timpul meciului cu Ucraina, pe care România l-a câștigat cu un categoric 3-0 în prima rundă a Grupei E. Aceasta performanță l-a plasat pe Mihăilă în fruntea clasamentului, surclasând mulți alți jucători cunoscuți pentru viteza lor.

În context, este interesant de notat că cea mai mare viteză atinsă de Usain Bolt, cel mai rapid om din lume, este de 44,7 km/h. Deși diferența este semnificativă, performanța lui Mihăilă rămâne remarcabilă în cadrul competiției fotbalistice. Aceasta realizare subliniază nu doar abilitățile sale fizice, ci și potențialul echipei României în acest turneu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare