Dorin Florea

CEL MAI RECENT DELIR – Dorin Florea: „Eu n-am partid, simpatizez!”, după ce în 17 mai 2019 a semnat, în public, filmat, adeziunea în ALDE

EDITORIAL. Iată, am cumpărat un tort, cu pișcoturi în formă de Dorin Florea, pentru că astăzi aniversăm șapte zile de la memorabila apariție publică a edilului târgumureșean, o apariție în care iar i-a făcut troacă de porci pe cei din UDMR și PNL și în care cel mai repetat cuvânt a fost „imbecili”. Și, biblic: în a șaptea zi “S-a odihnit de toate lucrurile Sale pe care le-a făcut”. Deci, în a șaptea zi de la cel mai recent delir (ceea ce presupune o muncă, niște lucruri…), tort cu pișcoturi în formă de Florea.

 

Însă nu derapajele verbale publice ale primarului Florea au determinat această scriere, ci, repet, aniversarea a șapte zile de la momentul propagării unor noi idei delirante și a îngrijorării evidente care ar trebui să-i cuprindă pe toți cetățenii orașului privind fie starea lor de sănătate mintală, fie a Întâistătătorului. Înainte de detalii, vă rog să priviți fotografia…

 

Da, e aia când dumneavoastră, eu, noi, toți am avut halucinații că primarul Dorin Florea s-a înscris, surâzător, în ALDE, în prezența președintelui Călin Popescu Tăriceanu. Atunci, pentru că un ziarist cu reflexe întârziate, sau încă emoționat de “surpriza” lacrimogenă, n-a apucat să imortalizeze semnarea adeziunii lui Florea în ALDE (care, să ne înțelegem, e un partid politic), edilul, plin de sine, a mimat repetarea semnăturii, pentru ca și cel emoționat să poată să prezinte imaginea epocală…

 

Deci, toți am crezut, am fost convinși că Florea e în ALDE – o trecere neinspirată într-un partid aflat în dizgrație și pe toboganul electoral, dar unica sa șansă să candideze și în 2020 fără să fie nevoit să strângă semnături de la cetățeni. Numai că, vedeți dumneavoastră, trebuie să mergem la psihiatru, ne spune Florea, pentru că ce-am văzut noi nu s-a întâmplat. Așa că, ne aflăm ca-n bancul cu Văsâi care atunci când vede prima oară girafa la o grădină zoologică, o măsoară cu privirea de jos până sus, de mai multe ori, apoi își scoate clopul și zice: „Bă, Ioane, așa ceva nu să egzistă!”.

 

Deci Florea nu e în ALDE, așa cum se vede-n poza de sus, e pe Marte și noi suntem extratereștri, ne confirmă chiar el asta: „Eu n-am încă partid (!!!), eu simpatizez”. Tovarășu’ primar, priviți poza în care semnați adeziunea ALDE, în public, și apoi faceți-ne tuturor o programare la psihiatru. Suntem de legat, e clar! Oricâți bani ați da din banii târgumureșnilor presei locale să aveți o imagine de zeu, unul dintre ziariști (bănuiesc că l-au împușcat după asta) a întrebat: “Nu sunteți președintele ALDE Mureș?”. „Ba da, mă!”, i-ați răspus, așa, familiar, ca-n crâșmă, la mici.

 

De aceea zic, ne scuzați c-am îndrăznit să râdem în hohote când, după ce ați intrat în ALDE, în Târgu Mureș (știți, la europarlamentare) ați ieșit pe locul 7 (aha-ha-ha-ha) în municipiul pe care încă aveți senzația falsă că-l controlați.

 

Și ați scos mai puține voturi decât o scară de bloc (știți, 3,16%, aha-ha-ha-ha) ș-am zis că uite, doar atâta popularitate mai aveți împreună cu locotententul Maior Claudiu Sergiu, care-i președinte taman la ALDE Târgu Mureș, pentru că-i place postura de subordonat al dumneavoastră și politic și administrativ. Ne scuzați pentru că nu ne-am dat seama că, de fapt, nu sunteți în ALDE, deși ați semnat adeziunea cu public și recunoașteți că sunteți președintele ALDE Mureș, doar vă ambiționați să creșteți procentul ALDE, după cum ați spus. L-ați crescut… ca și coca. Dar ca și Coca Cola.

 

În fine, atât am vrut să vă comunic, pentru că-n rest, primarul ALDE Dorin Florea care nu e în ALDE, plutind doar așa, grațios ca un fidget spinner în jurul axei sale, a recitat alea lacrimogene din registrul “Știți că totdeauna mi-a fost greu în viață”, “Dacă mă mai hârâie politicienii, candidez” (candidează sigur, nu e nicio emoție în privința asta, pentru că la 3,16% are șanse mari), că i-a scris o scrisoare lui Marko Bela (a 1.587-a scrisoare din acest an, fapt care nu interesează pe nimeni, că doar nu-i Florea Eminescu, scuzați comparația, să scrie ceva interesant)…

 

Acesta e registrul, acesta e omul. Întâistătătorul. Cel care știe și poate. Doar el. Restul sunt niște proști. Sigur, orașul se scurge, ca o piftie trecută, pe toboganul nedezvoltării. Doar cei care nu circulă nu știu, sau nu au aflat încă asta.

 

Cătălin VISCHI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare