Centrul de Arși Târgu Mureș, tot mai aproape de începerea lucrărilor

SĂNĂTATE. Centrul de Arși din Târgu Mureș se află în pragul începerii lucrărilor, marcând un pas important către îmbunătățirea infrastructurii medicale din regiune. Asocierea de firme YDA Inșaat Sanayi ve Ticaret AS din Turcia și Synergy Construct SRL București a câștigat licitația pentru construirea acestui centru esențial.

Clădirea va fi construită în imediata vecinătate a Spitalului Nou și va fi conectată la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) printr-o pasarelă practică. Proiectul are ca scop oferirea unui cadru modern și specializat pentru tratarea pacienților cu arsuri grave.

Centrul de Arși va dispune de 16 paturi pentru mari arși, 25 de săli de operație și 44 de paturi în secția de Terapie Intensivă. De asemenea, proiectul va include relocarea heliportului pentru asigurarea unui acces rapid și eficient în situații de urgență.

Finanțarea necesară pentru realizarea acestui proiect de amploare, în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, va fi asigurată prin intermediul unui acord de împrumut între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Acest acord reprezintă un sprijin financiar esențial pentru Proiectul privind reforma sectorului sanitar, având ca obiectiv general îmbunătățirea serviciilor medicale și a condițiilor de tratament.

Construcția Centrului de Arși reprezintă nu doar o investiție în infrastructura medicală, ci și un pas semnificativ către îmbunătățirea calității vieții pacienților cu arsuri severe. Acest proiect reflectă angajamentul autorităților locale și al partenerilor internaționali în a asigura resursele necesare pentru îngrijirea optimă a pacienților și pentru promovarea sănătății în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare