Chiria pentru un apartament cu două camere în Cluj pe durata festivalului Untold

LIFE. Chiria pentru un apartament cu două camere în Cluj pe durata festivalului Untold a atins sume impresionante, cu mult peste așteptările multora. Prețurile chiar depășesc cele din Dubai, ceea ce constituie o comparație surprinzătoare.

În perioada în care Untold își desfășoară activitățile, proprietarii de pensiuni și alte locuri de cazare par să profite de oportunitatea de a-și crește considerabil tarifele. Astfel, pentru cei care doresc să închirieze un apartament la Cluj pe toată durata festivalului, suma cerută poate ajunge până la 5.315 euro pentru trei nopți. În plus, există și apartamente care pot fi închiriate cu prețuri chiar și de până la 7.222 de euro. Comparativ, aceste tarife depășesc chiar și costurile pentru trei nopți la celebrul hotel Burj Al Arab din Dubai, unde sejurul în aceeași perioadă costă numai 4.000 de euro.

Această creștere exponențială a prețurilor ridică întrebarea dacă este normal să se ajungă la astfel de sume în timpul festivalului Untold. Horia Constantinescu de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a explicat că această situație se datorează legii cererii și ofertei. În mod evident, cererea pentru locuri de cazare în Cluj și împrejurimi în timpul festivalului este extraordinar de mare, iar oferta limitată face ca prețurile să explodeze.

Horia Constantinescu a subliniat faptul că toate locurile de cazare în Cluj și în apropiere sunt epuizate în prezent, iar acest lucru nu poate decât să amplifice fenomenul creșterii prețurilor. Există o cerere foarte mare pentru cazare în timpul Untold, iar oferta este insuficientă pentru a acoperi această cerere înfloritoare.

Este important de menționat că această creștere a prețurilor poate fi considerată ca fiind un efect obișnuit al fenomenului festivalului Untold, întrucât în fiecare an, tarifele locurilor de cazare în zonă cresc semnificativ în timpul desfășurării evenimentului.

Astfel, cei care doresc să participe la Untold și să aibă un loc de cazare în Cluj trebuie să fie pregătiți pentru prețuri exorbitante. Totuși, mulți oameni sunt dispuși să plătească aceste sume ridicate pentru a trăi experiența unică pe care festivalul o oferă. Deși costurile pot fi surprinzătoare și poate dezamăgitoare pentru unii, piața determină astfel de prețuri și, din păcate, în acest caz, cererea masivă și oferta limitată conduc la aceste tarife impresionante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare