Cireșe gigant: noile culturi în România aduc fructe de peste 18 de grame

AGRICULTURĂ. Astăzi, cele mai bune soiuri de cireșe din zona Moldovei s-au întrecut într-un adevărat “duel” în curtea Universității Agronomice din Iași, aducând bucurie pofticioșilor veniți să le deguste. Opt producători locali din Iași au prezentat fiecare soiurile pe care le cultivă, iar fructele au fost evaluate și notate de către vizitatori.

De la cireșe mai mici la cele mai mari, de la roșii la albe, de la crocante la zemoase, aceste fructe reprezintă deliciul incontestabil al perioadei. La Universitatea de Științele Vieții din Iași, pofticioșii au avut ocazia să deguste nu mai puțin de 23 de soiuri aduse de producătorii locali.

Printre soiurile prezentate s-au numărat și cele vechi, precum boamba de Cotnari, una dintre cireșele renumite din zona Moldovei, cultivată pe teritoriul țării noastre de peste patru decenii. Caracterizată de un gust ușor amărui și o culoare galben-roșiatică, această varietate este mai des utilizată în industrie decât în consumul de zi cu zi.

Producătorii locali au prezentat și soiuri noi, aduse din țări cu climă diferită, testate în ultimii ani pe teren românesc. Cu toate acestea, implementarea lor nu întotdeauna a avut succes din cauza fluctuațiilor climatice și a altor provocări întâmpinate în agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare