COMEDIE – „D’ale carnavalului”, o nouă premieră la Teatrul Național Târgu Mureș

0
301
Teatrul Național Târgu Mureș

TEATRU. Miercuri, 27 martie 2019, de la ora 19, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu Mureş Compania Liviu Rebreanu prezintă premiera spectacolului „D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, în regia lui Adi Iclenzan.

 

Din echipa artistică mai fac parte şi scenograful Bogdan Spătaru, artistul video Mihai Păcurar şi coregrafa Andreea Belu. Distribuţia este formată din actorii Nicolae Cristache, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Eduard Marinescu, Theo Marton, Laura Mihalache, Ştefan Mura, Liviu Pancu şi Alexandru Pavel.

 

„Am ales această piesă din întrega operă a lui Caragiale datorită potențialului acesteia de a genera reacții diamentral opuse. În diferite contexte socio-politice, D’ale Carnavalului a reușit fie să distreze, fie să înspăimânte. De aici pornește exercițiul pe care doresc să-l propun publicului. Râdem? Și dacă da, de cine? De noi, de alții, de toți, de unii? Sau ni se face teamă? Și dacă da…”, a mărturisit regizorul Adi Iclenzan.

 

Comedia scrisă de dramaturgul I.L. Caragiale a mai fost pusă în scenă la Teatrul Național Târgu Mureș, ultima dată în regia lui Mircea Cornişteanu (cu premiera în septembrie 1985), din distribuția de atunci făcând parte Ion Fiscuteanu, Dan Glasu, Mihai Gingulescu, Cornel Popescu, Aurel Ștefănescu, Livia Doljan, Cristina Pardanschi, Alexandru Făgărășan, Eduard Marinescu și Lidia Roșca Marinescu.

 

La finalul spectacolului, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Teatrului, va fi acordat Premiul Bioeel pentru Cel mai bun actor al Companiei Liviu Rebreanu.

 

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de la Casieria din incinta Teatrului – de marţi până vineri între orele 9 şi 15 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor – şi la Agenţia de Bilete din incinta Palatului Culturii – de marţi până vineri între orele 12 şi 17.30.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ