Comuna Sângeorgiu de Mureș avansează cu un proiect pentru o nouă pista de biciclete

PROIECT. În Sângeorgiu de Mureș, dezvoltarea infrastructurii pentru cicliști este o prioritate. La momentul actual, comuna are în desfășurare două proiecte similare, iar un al treilea proiect de mare amploare se află în faza de aprobare pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Noul proiect prevede construirea unei piste de biciclete cu o lungime impresionantă de 15 kilometri, care va conecta satul Tofalău de Sângeorgiu de Mureș. Această pistă va oferi turiștilor și locuitorilor locali oportunitatea de a explora comuna și de a vizita diverse puncte de atracție deosebite.

Primarul comunei, Soflavi Szabolcs, a subliniat importanța acestei noi piste de biciclete. Acest proiect de infrastructură va uni zona rurală, incluzând satele Tofalău și Cotuș, cu Sângeorgiu de Mureș, conectând și puncte turistice de mare interes. Printre acestea se numără ferma de tauri, o atracție unică în România, și Mănăstirea Carmelitană, care este de asemenea unică în Transilvania. Bicicliștii și turiștii vor avea oportunitatea de a vizita o fermă de oi, un centru de panificație unde pot vedea procesul de fabricare a pâinii, precum și o pivniță veche de sute de ani unde se produceau vinuri premiate cu aur la competițiile internaționale din Europa.

Valoarea acestui proiect de extindere a rețelei de piste de biciclete se ridică la peste 7 milioane de lei și va aduce beneficii semnificative pentru comunitatea locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare