CONTRACT REZILIAT – Unirea Ungheni l-a înlocuit pe banca tehnică pe Dan Stupar cu fostul antrenor Adrian Pop, care îndeplinea funcția de manager al echipei

0
171
Adrian Pop și Dan Stupar

LUPTA PENTRU PROMOVARE. În 12 aprilie 2022, Unirea Ungheni a reziliat, de comun acord, contractul cu antrenorul arădean Dan Mircea Stupar (54 de ani), venit la gruparea mureșeană în iunie 2021, la începutul acestui sezon, având ca obiectiv “o clasare pe primele 4 locuri și o figură frumoasă în play-off”.

 

Stupar, venit la echipa din Ungheni după un sezon în care pe atunci nou-promovata CS Unirea 2018 a terminat pe locul 5 în Seria a IX-a (iar antrenorul Ioan Adrian Pop, nu și-a mai prelungit angajamentul), și-a îndeplinit obiectivul, dar a plecat după primele două meciuri din play-off, deși în a obținut un rezultat de egalitate pe terenul principalei contracandidatei la calificarea în semifinala barajului de promovare (1-1 la Metalurgistul Cugir) și a pierdut, surprinzător, la Viitorul Cluj (2-1). Totuși, la acel moment, Unirea Ungheni se afla la 5 puncte în urma echipei de pe locul 2 (calificant), Metalurgistul Cugir.

 

În cariera sa de antrenor, începută în anul 2002, arădeanul Dan Stupar a fost pe banca tehnică a echipelor Poli Timișoara, ACU Arad, UTA, Sticla Arieșul Turda, Național Sebiș, UTA U19, Centrul Național Deva, Centru Național de Fotbal Târgu Mureș și Progresul Pecica.

 

Locul lui Stupar, care s-a reîntors acasă, la Arad, a fost luat pe banca tehnică de fostul antrenor, Ioan Adrian Pop, cel devenit președinte al clubului. Cu Pop pe banca tehnică, echipa a remizat acasă cu liderul CS Hunedoara (3-3) și a câștigat, tot pe teren propriu, cu Metalurgistul Cugir (2-1), însă distanța față de locul 2 a rămas de 5 puncte, cu 5 etape înaintea finalului play-off-ului.

 

În 30 aprilie, Unirea Ungheni joacă tot acasă, cu ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj, iar în ultimele 4 etape urmează să le întâlnească pe CS Hunedoara (în deplasare, în 4 mai), Metalurgistul Cugir (în deplasare, în 7 mai), Viitorul Cluj (în deplasare, în 14 mai) și CS Hunedoara (acasă, în 21 mai).

 

CS Hunedoara este calificată matematic de pe locul 1 în semifinala barajului de promovare (unde va întâlni echipa clasată pe locul 2 în play-off-ul Seriei a 10-a, cel mai probabil Asociaţia Club Sportiv CAO 1910 din Oradea), iar celelalte trei echipe (Metalurgistul Cugir, Unirea Ungheni și Viitorul Cluj) își dispută al doilea loc calificant în semifinala barajului de promovare (unde întâlnesc echipa de pe locul 1 din play-off-ul Seriei a 10-a, cel mai probabil Minaur Baia Mare)

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ