Gara Reghin (Foto: reghincity.ro)

CONTRACT – Studiul de fezabilitate pentru modernizarea Gării Reghin va fi executat de subsidiara din România a holdingului spaniol Prointec

GARA REGHIN. Studiul de fezabilitate (SF) pentru proiectul de modernizare al Gării Reghin va fi făcut de sereleul Consis Proiect, înregistrat în Bucureşti și administrat de cetățeanul spaniol Esther Yolanda Gonzalez Diez, firmă subsidiară a holdingului Prointec.

 

Informația a fost confirmată de Oana Brânzan, șef serviciu Comunicare al CFR, care a precizat că în cazul lotului de 8 gări (care cuprinde și stația CFR Reghin) din subordonarea Regionalei CF Brașov, procedura de licitație a fost finalizată și contractul de execuție a fost semnat cu firma bucureșteană, care va încasa pentru elborarea celor opt SF-uri suma totală de 2,67 milioane de lei (sub valoarea estimată de CFR, respectiv 3,11 milioane de lei). Conform contractului, termenul de finalizare este de 16 luni, proiectul CFR fiind finanțat din fonduri europene.

 

Consis Proiect este prezentă de 24 de ani pe piața economică, fiind specializată în proiectarea de construcţii, modernizare, reparaţii şi întreţinere infrastructură pentru transportul feroviar, transportul urban pe şine, a drumurilor şi construcţiilor. Firma spaniolă este autorizată ca furnizor feroviar să presteze activității de proiectare, asistență tehnică și consultanță pentru servicii feroviare critice (clasa  de risc 1A).

 

Ce vor să facă

 

Lucrările de modernizare/reabilitare pun accent pe: modernizarea şi repararea clădirilor de călători (care vor fi dotate inclusiv cu facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă, prin elemente de siguranţă, rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrare, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc.), dar și pe modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător.

 

De asemenea, proiectul prevede înălţarea peroanelor (conform standardelor europene), modernizarea copertinelor, a liniilor din staţii, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare; asigurarea sistemelor de ventilaţie şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante; înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare