CORECȚIE – În faza de precontractare, proiectul de achiziție a 10 autobuze și reabilitarea unor străzi din Reghin a crescut la 31,7 milioane de lei

0
1761

ULTIMA SEMNĂTURĂ. În 10 iulie 2019, cu o zi înainte ca prefectul de Mureș, Mircea Dușa, să emită ordinul de încetare a mandatului primarului Maria Precup, aceasta a avizat, pentru ultima oară din postură de edil, două documente care, fiind apoi aprobate de forul deliberativ (Consiliul Local) al urbei în ședință extraordinară, pot sta la baza unei investiții importante pentru municipiul Reghin, respectiv rectificarea valorii totale a proiectului prin care se vizează obținerea unei finanțări nerambursabile de aproape 6,6 milioane de euro.

 

Banii sunt prevăzuți pentru achiziția a 10 autobuze hibrid, modernizarea a două stații de autobuz și reabilitarea a patru străzi (Axente Sever, Ierbuș, Salcâmilor și Câmpului Sector 1), cu suprafața totală de 12.390 de metri pătrați și pe care circulă patru linii de autobuz (2, 3, 5 și 6).

 

Conform rectificării indicatorilor tehnico-economici, noua valoare a investiției este de 31,7 milioane de lei (exact: 31.709.344,61 de lei, sumă care conține TVA), doar 2% din suma totală și cheltuielile neeligibile urmând să fie suportată din bugetul local (respectiv 549.657,24 de lei). În fază inițială, proiectul era cotat cu 2,5 milioane de lei mai puțin, respectiv 29.321.699,82 lei (cu TVA inclus).

 

Proiectul de investiție, care a trecut de evaluarea tehnică și financiară și se află în fază de precontractare, ar urma să fie finalizat în 3 ani (36 de luni) de la contractarea finanțării nerambursabile, respectiv lucrările ar avea durata de execuție de 16 luni.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ