CORONAVIRUS – Evoluția în județul Mureș în ultimele 24 de ore (surse oficiale): o persoană decedată, 29 de persoane suspecte de infectare

COVID-19. Conform comunicării oficiale, în judeţul Mureş, la momentul 1 aprilie, ora 13.00, în ultimele 24 de ore numărul persoanelor autoizolate la domiciliu a crescut cu 301 (acum sunt 5.910 persoane, în contextul în care 432 de persoane au ieșit din autoizolare în ultimele 24 de ore) și numărul persoanelor aflate în spaţiile de carantină a crescut cu 19 (acum sunt 347, în contextul în care două persoane au ieșit din carantină și o persoană a fost mutată din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, ca urmare a nerespectării prevederilor legale).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore a scăzut cu 18 numărul persoanelor internate cu suspiciune de infecție cu cu noul coronavirus SARS-CoV-2, acum fiind 29 în județul Mureș. Ieri, 31 martie, s-a înregistrat primul deces în județul Mureș al unei persoane infectate cu coronavirus (aveți detalii AICI).

 

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din județ au verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a peste 2.630 de persoane și au fost supuse controalelor peste 180 de societăți comerciale. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 254 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 313.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

 

Tot ieri, 31 martie 2020, Direcția de Sănătate Publică Mureș a controlat cinci unități de tip “market”, aplicând trei amenzi în valoare totală de 9.600 lei (pentru neefecturarea dezinfecției).

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare