CORONAVIRUS – Evoluția pandemiei în județul Mureș (surse oficiale): 3 morți, 57 de infectați, 97 de suspecți de infectare

COVID-19. Sâmbătă, 4 aprilie 2020, ora 13.00. În județul Mureș pandemia de coronaviroză prezintă următorul bilanț: în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor decedate a crescut cu 1 (acum sunt 3 morți), numărul persoanelor infectate (confirmate pozitiv la testare) a crescut cu 2 (acum sunt 57 de persoane infectate), iar numărul persoanelor din județ sunt internate cu suspiciune de infecție cu coronavirus a crescut cu 11 (acum, numărul lor este 97).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Mureș a crescut numărul celor autoizolați la domiciliu cu 584 de persoane (acum sunt 8.479 de persoane autoizolate la domiciliu – în condițiile în care, în ultimele 24 de ore, 247 de persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu) și a crescut cu 53 numărul persoanelor aflate în spațiile de carantină (acum sunt 414 persoane carantinate). Trei persoane au fost mutate din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată (și vor plăti serviciile aferente), ca urmare a nerespectării prevederilor legale.

 

În ultimele 24 de ore, în județul Mureș s-a înregistrat al treilea deces al unei persoane care era infectată cu Covid-19 (aveți detalii AICI https://www.msnews.ro/oficial-a-murit-a-treia-persoana-din-judetul-mures-care-era-infectata-cu-coronavirus/). Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș a anunțat că ancheta epidemiologică este în curs și cele 51 de cadre medicale care au avut contact direct cu bărbatul au intrat în autoizolare la domiciliu și, conform procedurilor, vor fi testate pentru determinarea infecției cu Covid-19. Reprezentanții SCJU Târgu Mureș au precizat că activitatea spitalului se derulează în condiții normale.

 

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine mureșene au executat peste 370 de misiuni, printre altele verificând modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.490 de persoane din aproximativ 670 de locații și au fost supuse controalelor peste 240 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. Pentru nerespectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență au fost aplicate 262 de amenzi în valoare totală de peste 555.000 de lei.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare