Creștere semnificativă a vânzărilor de locuințe în România în primul semestru al anului 2024

IMOBILIAR. Numărul locuinţelor vândute la nivel naţional a crescut cu 16%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, în timp ce în Bucureşti s-a majorat cu 25%, relevă un raport de specialitate, publicat luni.

Conform analizei SVN România, cea mai puternică evoluţie în rândul celor mai importante pieţe rezidenţiale regionale din România a fost înregistrată de Iaşi, cu o creştere anuală a vânzărilor de locuinţe de 71%, iar cea mai slabă evoluţie a fost consemnată în Argeş, cu o scădere anuală de 11,5%.

De asemenea, oraşul Iaşi a devenit, în premieră, cea mai importantă piaţă rezidenţială regională din România, după Bucureşti – Ilfov, raportat la numărul de locuinţe tranzacţionate, în primele şase luni 2024, depăşind Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov.

Creşterea vânzărilor din Iaşi a fost determinată de înregistrarea, în 2024, a actelor finale de vânzare-cumpărare pentru înţelegerile încheiate anterior, precizează consultanţii în imobiliare.

La nivel naţional, din ianuarie până la finele lunii iunie, anul curent, au fost vândute peste 77.200 de case şi apartamente, în creştere cu 16% faţă de perioada similară din 2023, în timp ce numărul de locuinţe vândute în Bucureşti şi Ilfov a crescut cu un ritm anual de 25,4%.

SVN Romania este una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară active în România, care, în cei cinci ani de activitate, a tranzacţionat peste 10.000 de locuinţe, cu o valoare cumulată ce depăşeşte 800 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare