CRONICĂ DE MECI – Avântul Reghin a câștigat ultimul meci oficial al anului, revenind de la 1-0 împotriva unei echipe decimate de probleme

FOTBAL – LIGA A III-A. Duminică, 22 noiembrie, în prima etapă a returului Ligii a III-a, a 10-a a ediției de campionat, Avântul Reghin a jucat ultimul meci al anului în comuna Galda de Jos (jud. Alba), cu Industria, echipă clasată pe ultimul loc din Seria a 9-a (cu doar 4 puncte în 9 etape).

 

Deși cu patru indisponibilități în lot (Paul Luca, Adrian Murar, Sergiu Chirilă și Zachei Crișan), reghinenii porneau totuși cu prima șansă măcar prin prisma experienței și al locului din clasament (4, cu 16 puncte), pentru că și gazdele s-au prezentat cu probleme suficiente cât să încapă într-o carte: 7 titulari absenți (Suciu și Cunțan – depistați pozitiv cu COVID-19 -, Haiduc, Costea și Gîrnod – accidentați -, Goța și Frențiu – suspendați).

 

Practic, în condițiile în care Industria mai avea în lot încă doi juniori indisponibili (Truță și Giorgiu), antrenorul Paul Ciucă a mai avut la dispoziție 8 seniori (între care unul, Petruse, abia vindecat de COVID-19) și 6 juniori. Printre aceștia, un singur portar: tânărul de 17 ani Andrei Anghel, care a și debutat, forțat de împrejurări, chiar la acest meci (în cazul unei accidentări, în poartă ar fi urmat să intre un jucător de câmp).

 

Peste toate, Galda mai are și mari probleme cu banii, finanțarea echipei nefiind aprobată în Consiliul Local și există posibilitatea să nici nu se aprobe, fapt care ar cauza retagerea echipei din campionat în pauza de iarnă. Reghinenii au început meciul în formula: Bucin – Nimrod, Bugnar, Merdariu, Truță (cpt.) – Cristian Chirilă, Sergiu Luca, Covaciu, Harko – Stavilă, Bujor.

 

S-a jucat pe un teren greu, mocirlos. Avântul și-a luat… avânt încă de la începutul partidei, juniorul Karoly Harko reluând cu capul în bara transversală încă din minutul 2. Bujor a continuat asaltul, ratând în minutul 5 după ce a scăpat singur cu tânărul Anghel (care a avut câteva parade salvatoare).

 

Totuși, cei care au marcat au fost gazdele, Tegbo Best, nigerianul golgheter al Industriei (primul stranier din istoria echipei comunale), deschizând scorul în minutul 14, după o acțiune personală, cu un șut din careu. Tot el putea înscrie pentru 2-0, în minutul 21, dar șutul în diagonală a trecut de puțin pe lângă poartă și în faza imediat următoare Bujor a reluat cu capul sub bară centrarea lui Nimrod și a egalat situația pe tabela de marcaj.

 

Repriza s-a încheiat la egalitate, în pofida ocaziilor avute de ambele echipe (reghinenii prin Merdariu, șut peste poartă în min. 34, iar Industria prin Cioară, în min. 41, și Scheau, în min. 43 – dar Bucin a intervenit sigur).

 

Repriza a doua a început la indigo cu prima, cu atacuri ale oaspeților, întâi cu șutul lui Bujor (min. 53, pe centrul porții, însă), iar apoi cu golul înscris din penalty de Covaciu (min. 55), în urma unui henț a lui Hodea semnalat de arbitrul Eduard Belega din Câmpulung Muscel. Gazdele au încercat să revină, Cioară a tras puternic de la 25 de metri din lovitură liberă (în min. 65), dar Bucin a reținut, apoi au reclamat un 11 metri (pentru un presupus henț, în min. 71), dar cei care au marcat au fost tot reghinenii, Bujor, lansat de Merdariu, închizând tabela cu reușita din min. 86: Industria Galda – Avântul Reghin: 1-3 (1-1).

 

Avântul Reghin încheie anul pe locul 3 (din 10 echipe) în Seria a 9-a a Ligii a III-a, cu 19 de puncte (6 victorii, 1 egal și 3 înfrângeri), la 6 puncte în spatele liderului FC Unirea Dej și la 4 puncte de cea de-a doua clasată, CSO Cugir. Următorul meci oficial al echipei Avântul Reghin are loc anul viitor, în 13 martie 2021, acasă, cu Sticla Arieșul Turda.

 

* Foto: Lucian Danciu – ziarulunirea.ro

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare