CRONICĂ DE MECI – Avântul Reghin, egal pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia, în prologul etapei

FOTBAL – LIGA A III-A. Avântul Reghin a jucat vineri, 9 aprilie 2021, în prologul etapei a 15-a a Seriei a 9-a din Liga a III-a, pe teren propriu, cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia. Sigur, meciul a pornit cu Avântul în postură de favorită: juca pe teren propriu, era pe locul 3 în clasament (Unirea ocupa locul 6, la distanță de 3 puncte), în tur au câștigat categoric (1-4 la Alba Iulia, în 17 octombrie 2020, înfrângere care era să-l conducă pe antrenorul Unirii, Adrian Bicheși, la demitere) și, nu în ultimul rând, oaspeții sunt neplătiți de… 5 luni.

 

Apoi, chiar dacă ultima victorie la Reghin a Avântului data din urmă cu… o jumătate de an (în 25 octombrie 2020, 5-0 cu conjudețeana Unirea Ungheni), gazdele au dat semnalul de revenire etapa trecută, când au câștigat primul meci oficial din acest an, la Jucu, cu Sănătatea Cluj.

 

Oaspeții au venit fără accidentatul Adrian Matei și… dispărutul Cristian Păcurar (nu s-a mai prezentat la lot), dar cu Zsigmond revenit după o suspendare și cu dorința anunțată de antrenorul Bicheși de a scoate măcar un punct din confruntarea de la Reghin, mai ales că echipa sa venea după două victorii legate (3-2 la Ungheni și 2-1 în derby-ul local cu CS Ocna Mureș).

 

Antrenorul Răzvan Dan a început partida cu Vlasa – Nimrod, Merdariu, Bugnar, Truță (cpt.) – Murar, Sergiu Luca – Stavilă, Covaciu, Harko – Bujor. În prima repriză ocaziile mari de gol le-au aparținut oaspeților: în min. 12 Giurgiu, din lovitură liberă de la 25 de metri, șut violent în bară, apoi ratările lui Fetița și M. Codrea (ambele în min. 25) și tot Codrea, în min. 34, șut cu exteriorul din unghi, scos de pe linia porții cu capul.

 

În repriza a doua reghinenii au înclinat balanța, dominând, însă ploaia de centrări pe principiul Poate-poate nu mai face parte din strategiile moderne de joc. De consemnat șutul puternic al lui Covaciu (min. 70) – portarul Sporea rămas fără reacție, dar a fost salvat traiectorie, mingea trecând foarte aproape de bară, pe lângă poartă -, precum și ocaziile vârfului Bujor din minutele 77 și 78. Scorul final, același ca la începutul partidei, 0-0, este unul echitabil, în contextul desfășurării jocului, unul în care finalul a fost mai apropiat de ceea ce ar fi trebuit să se joace, în care Fetița (min. 83, șut din careu, din unghi, parat de Vlasa) și apoi Covaciu (“bomba” de la 30 de metri respinsă în corner de Sporea) puteau schimba tabela, dar ar fi fost inechitabil.

 

Rezultatul meciului, arbitrat la centru de maramureșeanul Răzvan Necrici, nu servește niciunei echipe, dar măcar liniștește apele: din Seria a 9-a nici Avântul și nici Unirea Ungheni nu mai nici măcar șansa matematică de a prinde primul baraj de promovare, CSO Cugir câștigând în deplasare cu 1-0, la Sticla Arieşul Turda, și cumulând deja 35 de puncte, cu 9 puncte peste Reghin și cu 12 peste Ungheni (care are un meci mai puțin, va juca meciul de etapă sâmbătă). În contextul în care mai sunt 9 puncte în joc, ar trebui ca Reghin să câștige tot, iar Cugir să piardă tot pentru a o egala la puncte. Numai că din cele 3 meciuri rămase din sezon, Cugir joacă două acasă…

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare