CRONICĂ DE MECI – Avântul Reghin încheie campionatul cu un onorant egal pe terenul liderului Seriei a 9-a

FOTBAL – LIGA A III-A. În ultima etapă a Ligii a III-a, echipele mureșene au încheiat ediția 2020-2021 cu un rezultat foarte bun (dar din păcate inutil), al Avântului Reghin, și unul foarte prost (la fel de nesemnificativ), al Unirii Ungheni. Avântul Reghin a jucat la Dej, la liderul Seriei a 9-a, FC Unirea, echipa care a condus autoritar toată ediția, dar care acum s-a înecat la mal, ratând șansa de a încheia pe locul 1. Dejenii vor merge la baraj de la pe locul 2, îngreunându-și situația (urmează să dispute meciul de baraj cu Minaur Baia Mare, liderul Seriei a 10-a).

 

Antrenorul Răzvan Dan a început partida cu o formulă foarte tânără, pornind de la obiectivul de a rula jucători care au jucat mai puțin în această ediție de campionat: Vlasa – Bugnar, Sergiu Chirilă, Crișan, Baki – Paul Luca, Sergiu Luca – Cristian Chirilă, Harko, Serbănați – Stavilă. În replică, Dragoș Militaru i-a lăsat pe banca de rezerve a Dejului pe Ionuț Rus, Marius Cătinean și Adrian Pop (menajându-i pentru a-i avea disponibili la baraj, aceștia fiind în risc de suspendare), printre absenții din echipa liderului fiind și Andrei Pop (accidentat) și Mihai Kereki.

 

Reghinenii au dominat categoric și surprinzător debutul meciului, având ocazii semnificative de a deschide scorul prin Stavilă, Luca (ambii în min. 2) și Chirilă (șut în transversală din lovitură liberă în min. 4), în faza imediat următoare deschizând scorul prin Bogdan Stavilă, care a profitat de gafa portarului Fărcaș. Avântul putea să se desprindă decisiv, dar au mai lovit o dată bara, iar ratarea a mutat șansa de partea Unirii Dej, Sebi Serediuc egalând în minutul 9, cu o lovitură de cap. Unirea forțează desprinderea, dar Vlasa se opune magistral la contraatacul în care Cocian a rămas în postură de 1-1.

 

Cei care reușesc golul 2 sunt tot reghinenii, prin același Stavilă (min. 28), care trimite o torpilă la care neinspiratul Farcaș nu are replică. Până la pauză, dejenii încearcă inutil egalarea (ocazii: Bogdan Pop, cu un șut deviat peste transversală, și Chira, de puțin pe lângă poarta lui Vlasa), așa că la vestiare se intră cu Avântul în avantaj: 1-2.

 

În repriza secundă, debutul a fost ca un meci între doi pugiliști fără gardă, mizând totul pe atac, cu ocazii mari care s-au derulat succesiv la ambele porți (Blaj, Frăsineanu și Serediuc pentru Unirea, Chirilă și Stavilă pentru Avântul). Cei care concretizează sunt tot reghinenii, Luca marcând cu capul din centrarea lui Harko (min. 64) și ducând scorul la 3-1. Militaru vrea să scape de rușine și-i introduce în teren pe titularii pe care i-a menajat: Ionuț Rus, Adi Pop și Cătinean.

 

Mutarea s-a dovedit inspirată, Rus reducând cu capul, în min. 80, handicapul de pe tabela de marcaj, iar după numai un minCiucanu Octavian – Braşout Serediuc egalând. Apoi s-a descătușat o ofensivă tensionată la poarta Avântului, care nu s-a mai oprit decât la fluierul de final al arbitrului Octavian Ciucanu din Braşov, însă Avântul a rezistat cu brio, terminând la egalitate un meci în care gazdele i-au tratat de sus (nemeritat).

 

Unirea Dej – Avântul Reghin: 3-3 (1-2), au marcat Sebastian Serediuc (min. 9, 81), Ionuț Rus (min. 80) / Bogdan Stavilă (min. 4, 28), Paul Luca (min. 64). Avântul Reghin termină pe locul 3 în Seria a 9-a și poate începe să se pregătească pentru sezonul următor. FC Unirea Dej merge la baraj de pe locul 2 (au pierdut locul 1 la diferență de un gol, având același nr. de puncte cu CSO Cugir) și îi așteaptă o confruntare tur-retur foarte dificilă, cu Minaurul antrenat de Vasile Miriuță, primul meci fiind programat la Baia Mare. În celalalt baraj al Seriilor 9 și 10 se confruntă CSO Cugir (care a câștigat Seria 9 după victoria de vineri, în deplasare, 1-0, la Sănătatea Cluj) și SCM Zalău (locul 2 în Seria a 10-a).

 

* Foto: @ Dej24.ro

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare