CRONICĂ DE MECI – Unirea Ungheni a pierdut dramatic, în prelungiri, la Dej, cu liderul seriei

FOTBAL – LIGA III-A. Nou promovata mureșeană Unirea Ungheni a pierdut cu 2-1 (1-0) în prologul etapei a 14-a a Ligii a III-a, în deplasarea de la Dej. Mureșenii, veniți de pe locul 3 (cu 23 de puncte acumulate în primele 13 etape), au jucat cu liderul Seriei a 9-a, un “derby al Unirii”, cu una dintre cele mai vechi formații din România (Unirea Dej a fost fondată în anul 1921, fiind una dintre puținele echipe istorice care nu au reușit niciodată în cei 100 de ani de existență să ajungă în prima divizie a României).

 

Partida de pe Stadionul Municipal din Dej , începută la ora 17, s-a jucat între două echipe rănite în orgolii, ambele venind după înfrângeri surprinzătoare (Ungheni a pierdut acasă cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, echipă aflată în zona retrogradării, iar Dej a pierdut în deplasare, la Turda, 1-2 cu Arieșul – a fost a doua înfrângere în această  ediție de campionat).

 

Sigur, echipa lui Dragoș Militaru pornea ca favorită certă, nu doar pentru că a dominat Seria a 9-a (locul 1, cu 31 de puncte acumulate) și pentru că avea postura de gazdă, ci și pentru că o victorie era echivalentă cu certitudinea prezenței sale la primul baraj pentru promovarea în Liga a II-a, mărind ecartul față de Unirea Ungheni la 11 puncte, în contextul în care rămâneau de disputat doar 4 etape, din care două meciuri sunt programate pe teren propriu.

 

Antrenorul Ioan Pop a început meciul cu următorul 11: Feier – Aldea, Birtalan, Dumbrăvean, Bucur, Roșca, Vidrășan, Pogăcean, Caliani, Potor, Rotaru.

 

Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru gazde, care au deschis scorul prin Cocian, în minutul 13, presiunea liderului seriei continuând cu ocazii importante (inclusiv o bară, prin Florin Blaj, min. 40, direct din lovitură liberă). Pentru că-n fotbal ocaziile se răzbună, în repriza secundă, Petriş a egalat pentru mureșeni cu un gol de generic: direct din corner (min. 81), e drept, beneficiind și de o eroare a portarului Georgescu, aflat la debut.

 

Gazdele, cea mai tânără echipă din serie, n-au cedat și au înclinat balanța în prelingiri, când golul lui Chira (norocos) le-a adus încă 3 puncte și siguranța că vor participa la baraj (cel mai probabil de pe locul 1, urmând să joace cu locul 2 din Seria a 10-a, acum ocupat de Minaur Baia Mare). Unirea Ungheni a jucat bine, mai puțin concentrarea în apărare, cu prea multe erori, din care două s-au dovedit a fi fatale. Unirea Dej – Unirea Ungheni  2-1, au marcat: Angelo Cocian (min. 13), Cristian Chira (min. 90+1) / Tiberiu Petriș (min. 81).

 

În urma acestui meci, Unirea Ungheni rămâne pe locul 3, cu 23 de puncte și cu șanse aproape zero de a prinde primul baraj pentru promovare (oricum, ambele echipe din Seria a 10 care vor accede la baraj, SCM Zalău și Minaur Baia Mare, au loturi net superioare față de cel al mureșenilor și finanțare mai consistentă). Așa cum msnews a mai prognozat, din Seria a 9-a va promova la primul baraj Unirea Dej și CSO Cugir (și niciuna dintre acestea nu vor promova în Liga a II-a).

 

* Foto: @ Dej24.ro

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare