CRONICĂ DE MECI – Unirea Ungheni, învinsă la Ocna Mureș ratează și matematic prezența la barajul de promovare

FOTBAL – LIGA A II-A. La Ocna Mureș, pe Stadionul Soda, primul cu nocturnă din România (în 1936) – fapt subliniat cu mândrie de gazde, printr-un banner care amintește de premiera din urmă cu 85 de ani -, echipa mureșeană Unirea Ungheni a pierdut meciul cu CS Ocna Mureș (formația continuatoare a Sodei Ocna Mureș), în meci contând pentru etapa a 15-a a Seriei a 9-a.

 

Deși meciul nu mai avea niciun fel de tensiune pentru gazde (clasate pe penultimul loc, 9, retrogradabil inițial), decizia FRF de a nu mai retrograda direct nicio echipă de Liga a III-a, decât în urma unui baraj cu câștigătoarea județeană a Ligii a IV-a (în contextul în care nu se dispută meciuri de Liga a IV-a decât în două județe), venind ca un moment de detensionare pentru CS Ocna Mureș, echipă practic retrogradată direct până la decizia FRF.

 

Cu toate acestea, Unirea a venit la Ocna Mureș exclusiv pentru victorie, pentru a mai păstra șanse măcar matematice pentru calificarea la baraj de pe locul 2. Gazdele au anunțat însă, prin antrenorul Gabriel Cotoară, că nu se vor preda și că vizează victorii în cele două meciuri de pe teren propriu, respectiv cele cu Unirea Ungheni și Industria Galda de Jos. Antrenorul mureșenilor, Ioan Pop, a început partida cu următorul 11: Feier – Aldea (min. 79 Onețiu), Birtalan, Dumbrăvean, Bucur (min. 74 Roşca), Trăistar, Vidrășan (59 Iliescu), Mâneran, Caliani (min. 59 Petriş), Potor (min. 79 Miclean), Rotaru.

 

Primul pas le-a reușit, Ocna Mureș impunându-se cu 1-0 în partida cu mureșenii, după un gol marcat în min. 56 din penalty de Alecu Cioară, luându-și astfel revanșa după meciul din turul campionatului, când a fost învinsă la Ungheni cu 2-1.

 

Înaintea ultimelor 3 etape, în urma rezultatelor înregistrate în etapa a 15-a, primele două clasate, Unirea Dej și CSO Cugir, sunt calificate și matematic la barajul de promovare (îl vor disputa încrucișat, cu echipele de locurile 1 și 2 din Seria a 10-a, Minaur Baia Mare, respectiv SCM Zalău), iar echipele mureșene rămân cu același număr de puncte: Avântul Reghin pe locul 3 cu 24 de puncte și Unirea Ungheni pe locul 4 cu 23 de puncte.

 

Etapa următoare, a 16-a, în 16 aprilie, cele două echipe mureșene joacă un nou meci direct, la Ungheni: Unirea 2018 – Avântul Reghin.

 

* Foto: @ CS Ocna Mureș

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare