VICTORIE – Medicina Târgu Mureș a câștigat cu U. Cluj meciul din play-out și crește numărul regretelor că revigorarea echipei nu a venit mai repede

0
90

DIVIZIA A1. CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a învins sâmbătă, 10 aprilie, la Pitești, în turneul play-out (pentru menținerea în prima ligă valorică a voleiului feminin), cu 3-1 (21-25, 25-20, 22-25, 23-25), CS “U” NTT Data Cluj. Din nou, târgumureșencele au făcut un joc excelent, după prima etapă a play-out-ului în care au pierdut la limită, 3-2, cu gazdele turneului, FC Argeș.

 

După thrillerul epuizant de vineri, cu piteștencele, meci încheiat după 2 ore și 10 minute de joc, Medicina a trecut printr-un nou maraton, sfârșit de această dată cu o victorie, după o oră și 46 de minute. În primele două seturi, doznădământul a fost în oglindă, fiecare echipă conducând de la capăt până la final. Setul 3, psihologic, a avut o succesiune la conducere, întâi Medicina conducând cu 10-9, apoi clujencele revenind și părând că scapă în câștigătoare (11-16, 14-18). Însă târgumureșencele au revenit de la 18-20, impunându-se cu 25-21. În setul 4, ultimul, s-a mers cap la cap până spre final, 23-24, Medicina fructificând prima șansă de set și meci.

 

Analiza parametrilor tehnici indică faptul că principalul atu al victoriei mureșencelor a fost atacul (59-47 la puncte din atac decisiv), fapt care a făcut diferența în contextul în care clujencele au fost mai eficiente la serviciu (14-11 la ași) și la numărul mai redus de erori (22-17), iar la punctele realizate din blocaj echilibrul a fost perfect (8-8).

 

Pentru echipa lui Pedrag Zuković, au punctat: georgiana Laura Simoniia (20 de puncte), canadianca Andrea Mitrovic (19 puncte) și sârboaica Sara Pavlović (14 puncte) – din nou foarte eficiente, ca și în primul meci al turneului -, Raisa laura Ioan (10 puncte), muntenegreanca Jelena Cvijović (7 puncte), americanca Paige Alexandra Alsten și turcoaica Gülay Gerçek (câte 3 puncte) și Iarina Luana Axinte (2 puncte). În urma acestui meci, târgumureșencele predau lanterna roșie (ultimul loc din clasament) clujencelor, Medicina urcând pe locul 11 (tot retrogradabil).

 

De la clujence s-au remarcat Adina Stanciu și Simina Străchinescu (câte 17 puncte) și Ioana Alexandra Cauc (10 puncte). Duminică, în ultimul meci al primului turneu din play-out, Medicina joacă împotriva echipei CSU Belor Galați, care au cumulat două victorii în primele două meciuri ale turneului (sâmbătă, gălățencele au dispus cu 3-1 de gazdele de la FC Argeș).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ