PLAY-OUT – Victorie fantastică a târgumureșencelor: Medicina învinge și Belor Galați în turneul pentru menținerea în prima ligă și încearcă imposibilul

0
114

VOLEI FEMININ – DIVIZIA A1. CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a terminat sezonul regular pe ultimul loc și nimeni nu-i dădea vreo șansă în lupta pentru retrogradare, intrând în turneul play-out cu doar 5 puncte. Ceea ce părea la început o glumă, meciul cu gazda primului turneu, de la Pitești, FC Argeș, când Medicina, pornită din postură de victimă sigură, a cedat după 2 ore și 10 minute de joc epuizant, finalizat cu 3-2 pentru piteștence, a continuat cum nu se poate mai bine pentru târgumureșence: o victorie cu 3-1 cu U. Cluj și cedarea ultimei poziții în clasament, iar duminică, 11 aprilie 2021, în meciul cu Belor Galați (cea mai bine clasată din turneul de play-out, locul 9, cu 27 de puncte și două victorii din două meciuri în play-out, cu un singur set pierdut), o altă strălucită/surprinzătoare și muncită victorie.

 

Au luptat fantastic fetele de la Medicina, câștigând clar, meritat, după un joc foarte bun (cum au jucat în toate partidele din primul turneu de play-out) în fața unei echipe de top din Divizia A1 (ajunsă surprinzător în play-out), cu un lot cu internaționale valoroase (croata Lara Vukasović, brazilianca Talita Jose Do Nascimento, sau bulgăroaicele Mirela Shapashova și Borislava Saykova) și cu finanțări importante din partea firmei Belor (controlată de Florin Radu), Ministerul Educației (pentru că e club universitar, ca și Medicina) și administrațiile locale.

 

Un meci cu o încărcătură teribilă, început cu un prim set câștigat categoric de gălățence în pofida replicii bune a mureșencelor: 16-25. A urmat apoi o răsturnare de situație greu de prognozat, cu trei seturi câștigate la mare luptă de Medicina după 102 de minute de joc (a fost un alt meci solicitant pe care l-au disputat în acest turneu, în care târgumureșencele au totalizat în teren în cele 3 meciuri 338 de minute intense, adică peste 5 ore și jumătate).

 

Setul 2, adjudecat de Medicina cu 25-19 în 24 de minute, a fost urmat de două seturi câștigate pe muchie de cuțit, cu același scor, 25-23, și în acelați timp de joc (câte 29 de minute). Antrenorul târgumureșencelor, Pedrag Zuković, părea că a îmbătrânit un an în acel set 4, care s-a dovedit a fi cel decisiv. CSU Belor Galați – CSU Medicina CNUE Târgu Mureș: 1-3 (25-16, 19-25, 23-25, 23-25).

 

Pentru o mai bună percepție a echilibrului din acest meci, iată care au fost rapoartele la principalii indicatori tehnici (Medicina Târgu Mureș – Belor Galați): 45-46 la puncte din atac decisiv, 10-8 la puncte direct din serviciu (ași), 12-11 la puncte din blocaj și 24-25 la puncte pe greșeala adversarei.

 

Pentru Medicina Târgu Mureș au punctat: sârboaica Sara Pavlović (19 puncte), georgiana Laura Simoniia (17 puncte), canadianca Andrea Mitrovic (14 puncte), americanca Paige Alexandra Alsten (6 puncte), Raisa Laura Ioan (3 puncte), sârboaica Milica Jovanović și Iarina Luana Axinte (câte 2 puncte), Isabela Florina Murariu, turcoaica Gülay Gerçek și sârboaica Sara Pavlović (câte 1 punct).

 

De la gălățence s-au remarcat croata Lara Vukasović (24 de puncte), bulgăroaica Borislava Saykova (14 puncte), Anamaria Berdilă (8 puncte) și brazilianca Talita Jose Do Nascimento (7 puncte).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ