CRONICA UNEI SALVĂRI – Medicina Târgu Mureș a câștigat meciul cu U. Cluj și e pe cale să reușească ceea ce puțini credeau: menținerea în prima ligă

VOLEI – DIVIZIA A1. Marți, 20 aprilie 2021, în penultimul meci al turneului play-out, CSU Medicina CNUE Târgu Mureș a învins categoric, cu 3-0 (25-14, 25-16, 25-14), CS “U” NTT Data Cluj (echipă retrogradată și matematic), făcând încă un pas mare pentru menținerea în prima ligă valorică a voleiului feminin românesc.

 

În fața unei echipe consolate cu gândul că în următorul sezon va evolua în a doua divizie, târgumureșencele au încheiat în doar 68 de minute un galop de sănătate către obiectivul principal: salvarea de la retrogradare. Medicina a dominat la toate capitolele tehnice: 38-23 la puncte din atacuri decisive, 14-1 la puncte din serviciu (ași) și 12-6 la puncte obținute din blocaj (încercând mai mult, au și greșit mai mult – târgumureșencele au pierdut 14 puncte din greșeala lor, iar adversarele, 11).

 

Primul set a fost adjudecat în doar 18 minute, clujencele reușind să rămână în trena adversarei doar în primul sfert (6-7), apoi Medicina s-a distanțat decisiv (14-8, 17-10, 19-12), finalizând setul fără emoții, cu 25-14. Seturile 2 și 3 au fost aproximativ după același tipar, cu amendamentul că U. Cluj a reușit să puncteze cu ceva mai mult în setul secund, fapt care nu a pus niciun moment sub semnul întrebării identitatea câștigătoarei.

 

În meciul arbitrat de cuplul ieșean Alexandru Rareș Puni – Cornel Gorban, pentru echipa antrenată de Pedrag Zuković au punctat: canadianca Andrea Mitrovic (16 puncte), sârboaica Sara Pavlović (15 puncte), georgiana Laura Simoniia (14 puncte), căpitanul Raisa Laura Ioan (8 puncte), americanca Paige Alexandra Alsten și sârboaica Milica Jovanović (câte 5 puncte) și Iarina Luana Axinte (1 punct). De la clujence s-au remarcat Mara Dumitrescu (12 puncte), Simina Străchinescu și Melinda Hușanu (câte 5 puncte).

 

La ora 18 începe ultima partidă a zilei din Grupa play-out, între gazdele de la Belor Galați și FC Argeș (dacă Belor câștigă cu 3-0, sau 3-1, adică dacă FC Argeș nu obține punct/puncte, Medicina e salvată și matematic de la retrogradare, indiferent de rezultatele de mâine – în acest moment, Medicina este pe locul 10 cu  22 de puncte, iar FC Argeș, pe 11, cu 19 puncte). Miercuri, 21 aprilie, se dispută ultimele meciuri: Belor Galați – Medicina Târgu Mureș și FC Argeș – U. Cluj.

 

Andrei TUDORAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare