CS Ocna Mureș – Avântul Reghin: 0-1 (0-0)

CRONICI DE MECI – Avântul Reghin a câștigat în Alba, iar Unirea Ungheni a pierdut pe final meciul de la Bistrița

FOTBAL – LIGA A III-A. În etapa a 2-a a Ligii a III-a la fotbal ediția 2021-2022, echipele mureșene care activează în Seria a 9-a, Avântul Reghin și Unirea Ungheni, au jucat în deplasare, reghinenii la Ocna Mureș, iar Unirea la Bistrița (cu o echipă cu orgoliul rănit, după un început dezastruos de campionat). Scorurile obținute de echipele mureșene au fost diametral opuse: CS Ocna Mureș – Avântul Reghin: 0-1 (0-0); Gloria Bistrița-Năsăud – Unirea Ungheni: 4-2 (0-0). Iată cum s-au desfășurat ostilitățile pe cele două terenuri…

 

Avântul Reghin continuă parcursul victorios

 

Antrenorul Vilmos Stoica a început partida de pe Stadionul Soda cu aceeași formulă de debut din prima etapă: Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnăș, Harko – Șerbănați, Segiu Chirilă, Vrabie – Murar, Popa și Cristian Chirilă. Avântul venea în județul Alba după un categoric 6-1 în prima etapă, acasă, cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, iar gazdele jucau al doilea meci pe teren propriu (2-1 în prima etapă, cu Sticla Arieșu Turda).

 

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri din Cluj-Napoca, cu Marius Nechita Chioran la centru. La pauză, scor identic cu cel înscris pe tabelă la începutul meciului, cu un plus tactic pentru reghineni. Avântul a reușit să se impună prin eurogolul marcat de mijlocașul Sergiu Chirilă (min. 73), jucătorul reghinean reluând aproape de vinclu o minge respinsă din corner, cu spatele la poartă, după un șut cu boltă din colțul careului de 16 metri peste portarul Mihail.

 

După gol, experiența le-a permis reghinenilor să conserve rezultatul până la finalul meciului. CS Ocna Mureș – Avântul Reghin: 0-1 (0-0). Echipa mureșeană are maximum de puncte (6) după primele două etape, iar în 10 septembrie joacă pe teren propriu cu ACS Sticla Arieșul Turda, în meci contând pentru etapa a III-a.

 

Unirea s-a înecat la mal

 

Unirea Ungheni a intrat pe pe Stadionul “Jean Pădureanu” din Bistrița încă marcată de decesul lui Cornel Berța (83 de ani), cel care a activat la clubul mureșean din anul 1967, inițial ca jucător, apoi ocupând diferite funcții în club (director sportiv, vicepreședinte), cel care a militat activ pentru crearea unei baze sportive în oraș și pentru reînființarea, în toamna anului 2018, a clubului Unirea.

 

Jucătorii din Ungheni veneau după o victorie cu 3-0, obținută în prima etapă pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia 1924, iar bistrițenii vizau spălarea rușinii din meciul de debut în această ediție de campionat, când au pierdut cu 1-6 la Reghin.

 

După primele 45 de minute ale meciului condus la centru de arbitrul brașovean Octavian Ciucanu s-a intrat la cabine cu scorul înscris pe tabela de marcaj la începutul jocului: 0-0. Dacă nu s-a înscris în prima repriză, jucătorii aveau să se revanșeze în ultimele 45, când au înscris de 6 ori. Unirea a deschis scorul după doar 13 minute de la reluarea meciului și în minutul 66 s-a distanțat la două goluri, avantaj care, la o echipă cu experiență, ar fi trebuit să fie liniștitor.

 

N-a fost cazul de data aceasta, pentru că în ultimele 15 minute Gloria a înscris de 4 ori, impunându-se, după ce antrenorul Matei a mutat câștigător introducându-i pe veteranii Nalați și Stoianof (ultimul a și marcat). Pedro Vărărean a egalat după o dublă reușită în doar 5 minute (în min. 74 și 79, ambele din penalty), iar pe final elevii lui Dan Matei au mai concretizat de două ori, prin fundașul Andrei Gal (min. 83) și Ovidiu Stoianof (min. 86 – lob de la distanță), bistrițenii câștigând cu 4-2 (0-0). Gloria Bistrița-Năsăud – Unirea Ungheni: 4-2 (0-0).

 

În 10 septembrie, Unirea joacă la Ungheni cu CS Ocna Mureș (echipă pe care a învins-o astăzi, în deplsare, cealaltă echipă mureșeană din serie, Avântul Reghin).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare