Aeroportul Internațional „Transilvania” din Tîrgu Mureș

CU REZERVE – Tarom reia zborurile interne de pe Aeroportul Transilvania începând din august

SUPOZIȚIE. Cursele interne ale companiei Tarom pe ruta București – Tîrgu Mureș și retur ar putea fi reintroduse cel mai devreme în luna august, susține Ion Iordăchescu, secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Respectivele curse au fost suspendate la începutul anului 2015, ruta (suplimentată în 2013 la cinci zboruri pe săptămână) fiind considerată nerentabilă economic de conducerea companiei aviatice, din cauza numărului redus de pasageri.

 

Iordăchescu susține că Tarom ia în calcul varianta “legării rutei Tîrgu Mureș de Oradea” și a avansat chiar o dată încadrată calendaristic pentru aceasta: “undeva în jurul datei de 1 august”. Deocamdată, compania Tarom nu are inclusă nicio rută spre și de pe Aeroportul Transilvania, după recepționarea lucrărilor de refacere a pistei de aterizare-decolare de pe aeroportul mureșean existând o gamă restrânsă de destinații, oferite, de regulă de operatori low-cost (Wizzair), spre aeroporturile germane Dortmund și Memmingen, precum și o cursă charter, de sezon, spre Antalya.

 

Înaintea suspendării zborurilor interne spre București, Tarom opera de pe Aeroportul Transilvania zboruri în zilele de luni, marți, miercuri, vineri și sâmbătă, cu plecare la ora 5.50 și aterizare la ora 6.50, pe Aeroportul Henri Coandă – returul avea decolarea programată la ora 21 (luni, marți, joi, vineri și duminică), de pe Aeroportul Otopeni.

 

Singurele certitudini, însă, pentru noi zboruri viitoare de pe Aeroportul Transilvania sunt cele anunțate oficial de Wizzair, pe rutele Tîrgu Mureș – Londra din 17 septembrie și Tîrgu Mureș – Budapesta din 20 septembrie. Investiția în lucrările de la Aeroportul Transilvania a fost de aproape 60 de milioane de lei (echivalentul a aproape 13 milioane de euro).

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare