CUPA ROMÂNIEI – ACS Târgu Mureş 1898 a surclasat și Inter Sibiu și joacă finala regională cu Universitatea din Alba Iulia, pentru calificarea în turul I

FOTBAL. Sâmbătă, 9 iulie 2022, pe Stadionul Independenţa Obor din Sibiu, în meci contând pentru faza regională a grupelor Cupei României, Inter Stars Sibiu a pierdut clar, cu 1-6 (1-3), partida cu ACS Târgu Mureş 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898.

 

În urma acestei victorii, câștigătoarea fazei județene din Mureș a câștigat Grupa 1 a Regiunii Centru și s-a calificat în finala regională a competiției (indiferent de rezultatul ultimului meci, dintre ACSM Codlea și Inter Stars Sibiu), finală pe care o va juca împotriva echipei CS Universitatea din Alba Iulia (câștigătoarea Grupei 2 a Regiunii Centru). În cazul în care se va impune în finala regiunii, târgumureșenii vor accede în turul I al fazei naționale, acolo unde intră echipele care în sezonul trecut au activat în Liga a III-a, precum și cele 7 calificate din faza regională.

 

Meciul de la Sibiu, arbitrat de o brigadă din Brașov condusă la centru de Dumitru Robert Mormeci, a fost la discreția târgumureșenilor, care au reușit să încheie grupa cu maximum de puncte și un golaveraj de 13-2. În partida cu sibienii, pentru ACS Târgu Mureş 1898 au marcat Moldován Tamás, Csala Tibor, Codruț Andrei Gliz, Ionuț Chețan (2 goluri) și Csegöldi Otto.

 

În urma acestui rezultat, ultimul meci al grupei, programat în 13 iulie 2022, ACSM Codlea (Brașov) – Inter Stars Sibiu (Sibiu), mai contează doar pentru statistică, ACS Târgu Mureș 1898 fiind echipa calificată în finala regională.

 

S-a tranșat, de asemenea, și calificata în finala regională din Grupa 2 a Regiunii Centru, unde s-a disputat un singur meci, pentru că județul Covasna nu a înscris în competiție câștigătoarea fazei județene. Astfel că sâmbătă, 9 iulie, la Alba Iulia, CS Universitatea din Alba Iulia (câștigătoarea fazei județene din Alba) a învins cu 2-0 CS Gheorgheni (câștigătoarea fazei județene din Harghita), urmând să dispute accederea în turul 1 (național) al Cupei României cu ACS Târgu Mureș.

 

În turul 1 (fază în care intră în competiție echipele care în sezonul trecut au activat în Liga a III-a), județul Mureș va fi reprezentat de Unirea Ungheni, Avântul Reghin și de echipa târgumureșeană nou-promovată în Liga a III-a, dacă aceasta va trece de Universitatea din Alba Iulia.

 

* Foto generică: @Kádár Csongor Krisztián via ACS Târgu Mureş 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare