David Popovici va avea propriul NFT

TEHNOLOGIE. David Popovici, minunea natației din 2022, campion mondial de seniori la 100 m liber, înainte de a împlini 18 ani, va avea propriul NFT numit “ICONS of the Generational Circle”/“FIGURI ale cercului generațional”, el fiind primul beneficiar al proiectului dezvoltat de COSR și ICI România.

David Popovici s-a declarat încântat că va avea propriul său NFT, primul dintr-o colecție care își propune să onoreze figurile marcante ale sportului olimpic.

“Primul meu NFT este modul meu personal de a omagia mulți dintre eroii mei, figuri emblematice ale sporturilor olimpice, dar și adevărate modele de dedicare și perseverență care pot inspira generațiile tinere să își găsească pasiunea și să devină campionii de mâine, indiferent de calea urmată. Sunt încântat să joc un mic rol în lansarea primei inițiative guvernamentale de acest gen, care dovedește încă o dată, pe de o parte, că România își merită reputația de țară a inovației, iar pe de altă parte, că pasiunea poate alimenta evoluția în orice domeniu: de la sport la guvern”, a declarat David Popovici.

Cu sprijinul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București, COSR a creat propria colecție de NFT, denumită NFT “Cercul generațiilor”, care conține 119 NFT.

Colecția de debut reprezintă o recunoaștere a istoriei Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a istoriei prezenței României la Jocurile Olimpice, realizată virtual sub forma unor momente istorice reprezentate de NFT-uri.

“Suntem bucuroși că ne aflăm printre primele instituții din România care își vor promova valorile prin lansarea unei colecții inovatoare. În colaborare cu ICI București am creat o colecție de 119 NFT-uri. Crearea acestor bunuri exclusiv digitale contribuie la promovarea Mișcării Olimpice în România, fiind în același timp în acord cu Agenda 2020+5 a Comitetului Internațional Olimpic. Ultimul paragraf al Recomandării 15 din acest document – MODELE INOVATIVE DE GENERARE A VENITURILOR, se referă la diversificarea surselor de venit olimpice, cum ar fi comerțul electronic global”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

Platforma ICI D|SERVICES, unde vor fi accesibile NFT-urile COSR, va funcționa în mod similar cu o piață NFT deja existentă, servind scopuri publice și instituționale prin operarea în cadre conforme, transparente și cu un grad superior de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare