DE LA CITITORI – În Gornești, pietruirea ulițelor e considerată un lux: “Dacă mai plouă mult, mai ieșim din curți doar cu tractorul!”

GORNEȘTI. Anul 2020, comuna Gornești (jud. Mureș). La doar 18 kilometri de municipiul reședință de județ și la 20 de ani trecuți din mileniul III mulți dintre localnici au vise mici și speranțe la fel. Mici. Vor să nu înoate-n noroi. Atât. Adică niște drumuri comunale măcar pietruite, dacă nu chiar asfaltate (la asfalt puțini mai visează, optimiștii incurabili).

 

Mai mulți localnici au trimis la redacția msnews un set de fotografii cu ulițele din comuna Gornești și o explicație simplificată așa: “În timp ce pe unele străzi (n.mea, vedeți ce optimiști sunt oamenii oprimați de autoritățile locale? Au ajuns să denumească ulițele cu titulatura de străzi!) s-a pus piatră și exista cțt de cât condiții, pe cele mai multe nu se pune nimic. Nu se mai poate umbla pe drum, e dezastru. Dacă mai ploua mult, fără tractor nu mai ieșim. A ajuns să se pună piatră pe drumuri în funcție de preferințele unor anumite persoane. De ce se face aceasta diferența? Nu toți plătim aceleași impozite în comună? Din cauza acestei mentalități am rămas cu 50 de ani în urma tuturor”.

 

 

Excepția care confirmă regula este Hajosór (o uliță pietruită), unde se află biserica reformată. Regula este însă cea de pe ulițele/străzile Românească, Mică (de la terenul de fotbal), Cimitirului, Gării.

 

… Gornești, mileniul III. Dorințele au rămas ca-n antichitate: niște piatră pe uliță, să poată circula, nu înota în noroaie. Atât.

 

Cătălin VISCHI

2 comments
  1. Daca se investeste preferential, sa se plateasca si impozite preferential. Numai dupa aceste actiuni iti poti da seama ce judecata infantila au cei responsabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare