DECIZIE – Plecare din Târgu Mureș în a treia etapă a Turului ciclist al României 2020

0
244
Foto: Eduard Enea

CICLISM. A 53-a ediție a Turului ciclist al României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei (inclusă în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale) şi cel mai important eveniment sportiv internaţional din ţara noastră în 2020, va avea loc în perioada 8-13 septembrie.

 

Conform estimării federației de specialitate, cursa va alinia la start 20 de echipe (cu 120 de ciclişti) ce vor parcurge peste 800 km, traversând unele dintre cele mai spectaculoase zone ale României (inclusiv Transfăgărășanul). Calendarul prevede o etapă prolog (în Timişoara) și cinci etape (Timişoara – Oradea; Oradea – Cluj-Napoca; Târgu Mureş – Lacul Sf. Ana; Braşov – (Transfăgărăşan) – Curtea de Argeş; Bucureşti).

 

În contextul pandemiei de coronavirus, deși competiţia va respecta toate reglementările medicale de prevenţie şi protecţie în vigoare, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a precizat că încă nu se ştie dacă se va putea organiza cursa cu spectatori. Ultimele două competiții au fost câștigate de Serghei Ţvetcov (România – în 2018) și Alex Molenaar (Olanda – în 2019).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ