Mircea Radu Wechter

DECIZIE – Șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș a renunțat la funcție: schimbări în conducerea instituției

MAGISTRAȚI. Procurorul Mircea Radu Wechter, numit interimar (prin delegare) la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, a renunțat la funcția de prim-procuror după doar 4  luni, cu două luni înaintea expirării delegării. El va reveni în funcția pe care a câștigat-o prin concurs, cea de prim-procuror adjunct, iar la conducerea instituției va fi numită procurorul Mădălin Stasiuc (care acum ocupă funcția disponibilizată în urma delegării lui Wechter).

 

Wechter era la cea de-a doua delegare în funcția de conducere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, după cea din perioada 1 iulie 2021 – 1 ianuarie 2022, cauzată de vacantarea postului în urma transferului la DIICOT al prim-procurorului în funcție (Daniel Vale). El a fost numit (delegat) în funcția de prim-procuror în 9 martie 2022, când postul a fost vacantat în urma transferului șefei Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, Bianca Laura Găzdac, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

 

Această a doua delegare a lui Wechter în funcția de șef al Parchetului Târgu Mureș a fost făcută de Consiliul Superior al Magistraturii până în 9 septembrie 2022 (“până la ocuparea funcţiei prin concurs/examen, dar nu mai mult de 6 luni”), însă procurorul a anunțat CSM, cu două luni înaintea expirării perioadei în care a fost delegat la conducerea Parchetului, că „își retrage acordul de delegare în această funcție”.

 

Decizia rocadei de la vârful Parchetului Târgu Mureș (cu revenirea lui Wechter în funcția de adjunct și trecerea actualului adjunct, Stasiuc, la conducere) intră în vigoare în 11 iulie 2022.

 

Wechter a fost numit procuror în 15 ianuarie 2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin, dar după numai o lună CSM i-a aprobat transferul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş. Mădălina Stasiuc a fost numită procuror în 1 februarie 2018.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare