Despre “dezastrul” care stă să vină – Dr. Leonard Azamfirei, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș

ÎNVĂȚĂMÂNT. Acum când legile educației sunt în dezbatere publică, începe să se observe cât de mulți “specialiști” în educație are România.
 
Cu privire la acest aspect, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș – Dr. Leonard Azamfirei, specifică pe pagina lui de Facebook, cât de colorată este paleta celor care-și dau cu părerea și acționează mânați de nobila misiune de a-i lumina pe cei neștiutori pentru a preveni un “dezastru” iminent.
 
Unele opinii le consideră pertinente, altele lipsite de imagine de ansamblu, iar personal consideră necesară o probă unică de Limba și literatură română, independentă de celelalte probe, pentru toți absolvenții de liceu.
 
Deși opiniile sunt multe și diferite, Dr. Leonard Azamfirei observă două puncte comune în ele:
“.. erau prezenți în criticile neapărat constructive și înainte, când mai totul era considerat vechi, nereformat, neperformant și cereau o schimbare; sunt prezenți și acum, în miezul schimbării propuse, protestând împotriva schimbării.
Ceea ce nu prea am văzut, deși m-am uitat cu destulă atenție, sunt soluțiile alternative. Nu e bine așa cum se propune? Poate! Cum facem altfel?”
 
Dânsul ar putea enumera cu ușurință multe dintre deranjurile pe care le produc aceste legi în confortul sau în interesul unora și citează un pasaj celebru din ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale:
 
„Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! Dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”.
 
Apoi spune că dacă cei mai puțin vocali sunt părtașii delictului de neaderență la corul “înțelepților”, ștampila cade instantaneu.
“P. S. Oare câți dintre cei care au păreri puternice chiar au citit pe de-a-ntregul textul acestor legi?!” – specifică în încheiere Dr. Leonard Azamfirei pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare