DEZVOLTARE – IRUM Reghin investește 3,3 milioane de lei într-un utilaj necesar producției de serie a funicularelor forestiere de ultimă generație

0
504

PROIECT TEHNOLOGIC INOVATIV. Producătorul de mașini și utilaje forestiere și agricole IRUM Reghin cumpără, la un preț estimat de peste 3,3 milioane de lei (sumă echivalentă cu circa 670.000 euro), un utilaj necesar demarării fabricării de serie a funicularelor forestiere hibride de ultimă generație (cu recuperare de energie).

 

Acesta este o mașină de danturat de ultimă generație, cu comandă numerică, care va fi instalată în atelierul de prelucrări mecanice al unității de producție din Reghin și va fi utilizată atât la realizarea prototipului cât şi la fabricaţia de serie a funicularelor hibride.

 

Mașina cu comandă numerică va fi utilizată pentru frezarea roților dințate cilindrice sau melcate și a arborilor canelați și melcați, iar investiția (de 3.314.370 lei), fiind inclusă într-un proiect tehnologic inovativ (producția funicularelor forestiere cu acționare hibridă și recuperare de energie), este finanțată în cea mai mare parte din fonduri ale Uniunii Europene (POC) care sprijină financiar procese și produse inovative în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ