Dobânzile în zona euro se vor menține ridicate: O privire spre viitor în contextul inflației de 2%

FINANCIAR. Ratele dobânzilor în zona euro vor rămâne la un nivel ridicat până când rata inflației va scădea la 2% pe termen mediu. Această declarație vine în contextul în care inflația în zona euro a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, situându-se la 4,3% în septembrie conform datelor preliminare ale Eurostat.

Politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE), a avut succes în reducerea prețurilor, dar inflația de bază, care exclude prețurile volatile pentru energie și alimente, a scăzut la 4,5% în septembrie, înregistrând cel mai semnificativ declin din august 2020.

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE)- Christine Lagarde a subliniat că BCE va menține dobânzile la un nivel suficient de restrictiv pentru a contribui la reducerea inflației la ținta de 2% până la finalul lui 2025. Deciziile de politică monetară vor depinde de perspectivele privind inflația, evoluția inflației de bază și intensitatea cu care majorarea dobânzilor afectează economia.

În concluzie, BCE va menține ratele dobânzilor la niveluri ridicate pentru o perioadă considerabilă, până când inflația se va apropia de ținta de 2% pe termen mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare