DOUĂ DIN TREI – Sirius Târgu Mureș, spulberată de Baschet Arad în prima manșă a sferturilor Ligii naționale: joi, al doilea meci, la Târgu Mureș

0
39

LIGA NAȚIONALĂ. Luni, 28 martie 2022, în Sala Sporturilor Victoria din Arad, în meci contând pentru prima manșă a sferturilor de finală a Ligii naționale la baschet feminin, FCC Baschet UAV Arad a spulberat BC Sirius Mureșul Târgu Mureș, învingând-o, previzibil, la o diferență de 36 de puncte (!), cu 84-48 (31-10, 18-15, 11-13, 24-10).

 

Meciul a fost la discreția arădencelor, acestea impunându-se categoric la toți parametri tehnici, problema învingătoarei nepunându-se niciun moment. Târgumureșencele au încheiat sezonul regular pe locul 6, cu 34 de puncte (12 victorii și 10 înfrângeri), iar Baschet Arad a încheiat pe locul 3, cu 40 de puncte (18 victorii și 4 înfrângeri).

 

Pentru târgumureșence au punctat: Ruth Helena Sherrill (14 puncte), Alexis Monique Cortez (13 puncte), Ruxandra Diana Chiș (12 puncte), Andreea Feises (3 puncte), Sara Solyom, Rebecca Raluca Lipovan și Veronika Liubinets (câte 2 puncte). De la gazde s-au remarcat: Tereza Vitulova (22 puncte), Andreona Lanay Keys (16 puncte), Brankica Hadzovic (11 puncte) și Laura Erika Vaida (10 puncte).

 

În această fază a competiției se joacă după sistemul cel mai bun din 3 meciuri, următoarele  două partide fiind programate în 31 martie (la Târgu Mureș, de la ora 18.00) şi 2 aprilie (la Arad – ultima partidă se joacă doar dacă mai este necesar, dar după modul de desfășurare al primului meci nu va fi necesar).

 

Președintele clubului arădean, Marcel Urban (care la fel care antrenorul sârb Bogdan Bulj, revenit pe banca arădencelor la jumătatea acestei luni, au subliniat calitatea echipei mureșene) a precizat că vin la Târgu Mureș pentru a câștiga. Echipa care câștigă două meciuri se va califica în semifinalele Ligii naționale (acolo unde deja s-a calificat campioana en-titre, Sepsi Sfântu Gheorghe, care a trecut cu 2-0 de Universitatea Cluj).

 

* Foto: @ FCC Baschet UAV Arad

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ