E OFICIAL – Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Comoserv, principala firmă de mentenanță a Azomureș, de grupul francez SNEF

0
554

TRANZACȚIE. Previzibil, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul francez SNEF SA, intenţiona să preia compania Comoserv SRL, care activează pe piaţa serviciilor de inginerie mecanică industrială. Grupul francez SNEF SA are ca principal obiect de activitate realizarea instalaţiilor electrice pentru sectoarele energetic, maritim, nuclear şi telecomunicaţii.

 

Ca urmare a evaluării efectelor operaţiunii, Consiliul Concurenţei a constatat că “nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

 

Comoserv prestează, în principal, servicii de inginerie mecanică industrială pentru Azomureș, mutându-și centrul de greutate al businessului din Onești (jud. Bacău) în Târgu Mureș. Firma este deținută în procente egale (50% – 50%) de Angela Colpos şi George Puşcaşu (care este și directorul general al societății) și în 2018 a raportat o cifră de afaceri de 29,10 milioane de lei și un profit net de peste 1,22 milioane de lei.

 

Anterior deciziei privind tranzacția către grupul francez, în iulie 2019, Comoserv a trecut printr-un proces de divizare parțială prin desprinderea din patrimoniul firmei a activelor pe care le deținea în Onești, acestea fiind transferat unui sereleu specializat pe tranzacții imobiliare (Andu Imobiliare & Management), controlat de Angela Colpos (90%) și administrat de asociatul minoritar, Cătălin Iliuță Spiridon (10%).

 

 Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ