Echipele de robotică din România și Republica Moldova obțin medalii la competiția FIRST Global Challenge din Singapore

COMPETIȚIE. În perioada 6-10 octombrie, echipele de robotică din România și Republica Moldova au participat cu succes la competiția FIRST Global Challenge din Singapore, care a avut ca temă „Hydrogen Horizons”. Această competiție a avut ca scop încurajarea tinerilor să-și imagineze viitorul energiei și să dezvolte modalități durabile de asigurare a resurselor energetice pentru planeta noastră.

Echipa din Republica Moldova a obținut două premii importante. Ei au câștigat medalia de aur pentru Inovație în Inginerie și medalia de argint pentru Proiectul de Inovație în domeniul energiei regenerabile. Echipa din Republica Moldova a fost formată din cinci elevi remarcabili: Nicolae Țurcanu, Cristian Romanciuc, Sanda Bostan, Andrian Bandalac, și Vladimir Corduneanu, care au fost îndrumați de cei trei mentori, Florin Cazac, Carolina Bondarciuc, și Veronica Eșanu.

Echipa de Robotică a României a obținut, de asemenea, succes la această competiție globală. Aceștia au primit medalia de bronz pentru Inovație în Inginerie, în categoria „Ustad Ahmad Lahori Award for Innovation in Engineering”, în urma prezentării unui proiect creativ și inovator. Echipa României a câștigat, de asemenea, medalia de argint pentru premiul „Al-Khwarizmi Award for Outstanding Supporter” pentru susținătorii care i-au sprijinit pe parcurs.

Echipa României a fost de asemenea recompensată cu premiul „Social Media Challenge Award” pentru activitatea lor online. Această echipă a concurat cu alte 190 de echipe din întreaga lume, demonstrând pasiunea și angajamentul lor în domeniul robotică și dezvoltare durabilă.

Participarea acestor echipe la competiția FIRST Global Challenge din Singapore a evidențiat din nou potențialul remarcabil al tinerilor din România și Republica Moldova în domeniul robotică și inovație.

Aceste rezultate impresionante aduc recunoaștere și mândrie pentru tinerii talentați și pentru țările lor, și ne încurajează să continuăm să sprijinim educația și inovația în aceste domenii de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare