Elevii de excepție ai României își prezintă invențiile la Tech Expo, cel mai mare eveniment de tehnologie din țara noastră

EVENIMENT. Tinerii de excepție, care au concurat la Campionatul Internațional de Robotică din Statele Unite, și-au prezentat invențiile la cel mai mare eveniment de tehnologie din România. Printre vedete s-au numărat adolescenții care au reușit să lanseze un satelit în spațiu cu racheta lui Elon Musk. Acești adolescenți pasionați de tehnologie au reușit să combine inteligența artificială cu inteligența naturală pentru a crea inovații remarcabile.

Unul dintre proiectele de vârf a fost un robot dezvoltat de 69 de liceeni care s-au familiarizat cu inteligența artificială și l-au prezentat la Campionatul Internațional de Robotică din America. Briana Mușat, o adolescentă de 18 ani, a fost una dintre mintele creative din spatele acestui proiect.

“Am avut multe nopți nedormite și am lucrat ore în șir la programarea și dezvoltarea acestui robot, care utilizează inteligența artificială. Este esențial să avem o minte umană care să gândească și să creeze aceste tehnologii, deoarece inteligența artificială nu poate crea de la zero”, a explicat Briana.

Elevii talentați din România, prezenți la Tech Expo, au demonstrat că au abilități impresionante în domeniul tehnologic. Echipa Romspace, de exemplu, a făcut o intrare spectaculoasă prezentând satelitul ROM-3, al doilea aparat românesc construit de elevi care a ajuns pe orbită.

“Am studiat fizica și astrofizica necesare pentru acest proiect timp de doi ani. În perioada efectivă de construcție a satelitului, am lucrat 3-4 ore pe zi, iar în momentele critice chiar și zile și nopți întregi”, a povestit Filip Bușcu, membru al echipei Romspace.

Evenimentul a fost marcat și de observațiile privind viitorul tehnologiei și al locurilor de muncă. “Suntem într-un moment unic în istoria umanității, în care nu știm cum vor arăta joburile peste 20 de ani. Creativitatea, inovația și emoția rămân esențiale în joburile viitorului”, a subliniat Valentin Iordache, director de tehnologie.

Ambele echipe de elevi fac parte din proiectul “100 de tineri pentru dezvoltarea României”, inițiat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare