Elevii români triumfă la Olimpiada Asiatică de Fizică din Malaezia

ELEVI EMINENȚI. Elevii români au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Asiatică de Fizică, desfășurată în Malaezia, cucerind cinci medalii de aur, două medalii de argint și o mențiune de onoare. Performanțele lor au fost salutate de ministrul Educației, Ligia Deca, care a subliniat importanța acestor realizări pentru sistemul educațional românesc.

Performanțe de excepție
Medaliile de aur au fost obținute de:

Alexandru Momoiu, care a fost desemnat câștigătorul absolut al competiției, obținând cel mai mare punctaj total și cel mai mare punctaj la proba experimentală.
Ionuț Gabriel Stan
Ioan Alexandru Mirică

Rareș Felix Tudose – toți elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București.
Alexandra Maria Curea, de la Liceul Teoretic Național din București, care a obținut și cel mai mare punctaj al unei fete din concurs.

Medaliile de argint au fost câștigate de:

Mendel Emanuel Mendelsohn, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.
Teofil Voicu, de la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca.
Mențiunea de onoare a fost acordată lui Rareș Theodor Marinescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Echipa de succes a României
Echipa României a fost condusă de un grup de profesori de elită:

Prof. Dr. Delia Davidescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.
Conf. Univ. Dr. Sebastian Popescu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.
Prof. Victor Păunescu, de la Liceul Economic nr. 1 din București.

Competiția și participanții
La competiție au participat 208 concurenți din 28 de țări, incluzând 27 de țări din regiunea Asia-Pacific și România, care a avut statut de invitat. Prezența României la această competiție prestigioasă subliniază nivelul înalt de pregătire al elevilor și profesorilor români în domeniul fizicii.

Importanța acestor rezultate
Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că aceste rezultate excepționale reflectă nu doar talentul și dedicarea elevilor, ci și calitatea învățământului românesc. „Aceste medalii reprezintă o dovadă clară a potențialului extraordinar al tinerilor noștri și a muncii susținute depuse de cadrele didactice”, a precizat Ligia Deca.

Succesul elevilor români la Olimpiada Asiatică de Fizică este un motiv de mândrie pentru întreaga țară și un exemplu demn de urmat pentru viitoarele generații de elevi. Performanțele lor excepționale demonstrează că, prin muncă și determinare, elevii români pot concura cu succes la cel mai înalt nivel internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare