ERORILE – Firma Dacia Faber a început lucrările la podul peste Mureș, iar viceprimarul Makkai a fost pus din nou într-o postură rușinoasă

COMUNICATUL FALS. Nu știu de ce primarului Dorin Florea nu-i place de viceprimarul UDMR Makkai Grigore/Gergely (foto), pentru că pare servil, un yesman perfect. Spun că nu-i place pentru că altfel nu l-ar fi lăsat (poate chiar încurajat) să se facă de rușine din nou, abia trecut (și încă nu în totalitate) fiind episodul excursiei pe bani publici în Coreea de Sud pentru salvarea păcii planetare, care i-a adus lui Makkai și cartonașul roșu și amenințarea iminentă cu demiterea din partea UDMR Mureș.

 

Ieri, pe la prânz, l-a scos la înaintare cu explicații în privința reparației capitale a podului peste Mureș de pe strada Călărașilor. Mă gândesc că l-a prostit pe venerabilul viceprimar că e bine să iasă cu niște vești bune, să mai estompeze rușinea scandalului stârnit de Makkai după ce a cheltuit vreo 7.000 de lei din banii orașului pentru a vedea frumusețile Coreei de Sud. Și Makkai n-a simțit capcana, a mușcat momeala și s-a făcut, din nou, de rușine.

 

Am încropit scenariul ăsta, pentru că trebuie să fi suferit cel puțin o lobotomie să crezi că se mișcă ceva în Primăria Tîrgu Mureș fără girul Întâistătătorului Urbei, Dorin Florea (chiar dacă acum e puțin plecat în concediu). Cu atât mai puțin un comunicat public despre o lucrare de importanță majoră pentru oraș. Deci, Makkai apare într-un comunicat (cu o redactare de tip neo-sovietic, cum obișnuiește serviciul care comunică lucruri din cadrul administrației locale), spunând… avioane.

 

Comunicatul ar fi trebuit să fie că au început de ieri, 11 octombrie, lucrările la pod, dar e despre altceva: că municipiul Tîrgu Mureș beneficiază de o finanțare a proiectului în valoare de aproape 23 de milioane de lei, că podu-i vechi, implicit era musai să fie reparat (că-i singura legătură a celor din cartierul Unirii cu orașul) și că durata de realizare a proiectului este de 12 luni pentru proiectare și organizarea procedurii de licitație publică și 24 de luni pentru realizarea investiției.

 

Bine, pe această cale, îl informăm și pe viceprimarul Makkai și pe cei din ultima bancă (care n-au apucat să lectureze în luna august ceea ce a comunicat msnews AICI) că proiectarea, licitația, chiar și adjudecarea acesteia au avut loc, msnews anunțând chiar și semnarea contractului (nr. 158 din 20 august) și, implicit, valoarea finală a execuției (13.585.309 lei – sumă care include TVA -, mult mai puțin decât estimarea inițială a Primăriei, 22.904.202 lei) și, evident, numele firmei care execută lucrarea (Dacia Faber, sereleul clujean controlat de familia Chinde și administrată de inginerul Gheorghe Chinde).

 

Practic, atât am vrut să vă informăm, că Dacia Faber a început repararea podului de la Călărașilor și, ca un fel de paranteză, să-i sugerăm primarului Florea să nu se mai forțeze să îl facă de rușine pe Makkai! Nu pentru că este “unfair” (nedrept), ci pentru că reușește asta și singur (vezi excursia pentru pacea planetară în Coreea de Sud).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare