EVENIMENT – Legenda fotbalului mureșean, László Bölöni, vine în Tîrgu Mureș

PREZENȚĂ. Organizatorii Festivalului Vâltoarea Mureşeană, care se va desfășura între 27 august şi 2 septembrie în Tîrgu Mureş, au anunţat prezența la evenimentul aflat la cea de-a șasea ediție și a legendei fotbalului mureșean, László Bölöni (65 de ani), acum antrenor al echipei belgiene de primă ligă Royal Antwerp FC.

 

Anunțul privind venirea antrenorului Ladislau (Loţi, László) Bölöni în Tîrgu Mureș a fost făcut chiar de organizatorul principal al evenimentului, Vilmos Portik, citat de agenția națională de presă din Ungaria, MTI, care a spus că organizatorii doresc să ofere publicului şi posibilitatea de a se întâlni cu oameni de succes care provin din Târgu Mureş.

 

Deși încă nu au fost oferite detalii privind ziua/zilele și locurile în care vor avea loc aceste întâlniri, cel mai probabil Bölöni va fi prezent la campionatul de fotbal desfășurat pe terenul de sport al Liceului Teoretic “Bolyai Farkas” în cadrul Olimpiadei Sportive, eveniment inclus în calendarul festivalului.

 

Bölöni s-a născut în Târgu Mureș (denumirea orașului fiind relativ corect scrisă în 1953) și a copilărit în orașul Târnăveni, unde a debutat ca junior, în 1967, la echipa locală Chimica. Desemnat de două ori cel mai bun fotbalist al României (în 1977 și 1983), Bölöni a mai jucat la ASA Târgu Mureș (timp de 14 ani), Steaua București, Racing Jet Bruxelles, Créteil-Lusitanos⁠ și Orléans.

 

A jucat 108 meciuri în echipa națională (de 23 de ori a purtat banderola de căpitan), pentru care a marcat 25 de goluri, iar în perioada 2000-2001 a fost antrenor al echipei României. De-a lungul timpului, Bölöni a antrenat Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, Monaco, Al-Jazira, Standard Liège, Al Wahda, Lens, PAOK Salonic, QatarAl-Khor, Ittihad și, din 2017, Antwerp.

 

Ca jucător, a câștigat de trei ori titlul de campion al României, două Cupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei (toate, cu Steaua), iar ca antrenor titlul de campion al Portugaliei, Cupa Portugaliei, Supercupa Portugaliei (cu Sporting), titlul de campion al Belgiei și Supercupa Belgiei (cu Standard Liège).

 

Andrei TUDORAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare