EVENIMENT – Pianistul rus Nabioulin și dirijorul Mandeal în concert la Târgu Mureș, la 70 de ani de la înființarea Filarmonicii

0
125
Alexei Nabioulin, Cristian Mandeal

MUZICĂ CLASICĂ. Joi, 31 octombrie, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, are loc concertul care aniversează 70 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii din Târgu Mureş (evenimentul este și ultimul din ediţia 2019 a Festivalului internaţional „In memoriam Constantin Silvestri”, care are loc la comemorarea a 50 de ani de la decesul compozitorului descoperit de către George Enescu la Conservatorul din Târgu Mureş).

 

Concertul va fi dirijat de Cristian Mandeal, unul dintre cei mai renumiţi dirijori români contemporani, care și-a început cariera de dirijor la Filarmonica din Târgu Mureș, în 1976, și va cuprinde două compoziții ale Johannes Brahms: Concert pentru pian şi orchestră nr. 2 în Si bemol major – care îl va avea ca solist pe marele pianist rus Alexei Nabioulin (elev al profesorului Voskressensky la Conservatorul din Moscova) – și Simfonia nr. 2.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ