EVENIMENT SPORTIV – Grand Prix România 2022 și Open Târgu Mureș, două turnee de șah cu premii cumulate de 97.000 de lei

TURNEE DE ȘAH – TÂRGU MUREȘ – IUNIE 2022. În perioada 4-11 iunie 2022, la Târgu Mureș are loc Grand Prix România 2022, un festival internațional de șah cu premii totale  de 97.000 lei. Festivalul internațional de șah de la Târgu Mureș este organizat de CS Juvenes, la Sala de Sport “Anton Pongracz” a Universității de Medicină, Farmacie ST „G. E. Palade” (campusul universitar), și cumulează două turnee, turneul A pentru jucători cu FIDE rating (ELO) mai mare sau egal cu 2200 și turneul B pentru jucători cu FIDE rating (ELO) mai mic decât 2200.

 

Turneul A (Grand Prix România, etapa 2, clasic, dedicat jucătorilor cu ELO mai mare de sau egal cu 2200) este parte din circuitul Grand Prix România, fiind susținut de Federația Română de Șah. Turneul B (Open Târgu Mureș, dedicat jucătorilor cu ELO sub 2200) este ediția a 3-a a turneului tradițional organizat de Clubul Juvenes.

 

Pentru turneul A – Grand Prix taxa de participare este de 250 de lei (sunt scutiți de plata taxei: marii maeștrii intrenaționali, medaliații la CN de șah clasic din 2022 seniori și juniori, precum și invitații organizatorilor). Pentru acest turneu, organizatorii asigură cazare și masă pe toată durata turneului pentru următoarele categorii de jucători: campionii naționali seniori ai României; jucători premiați la Gala Șahului Românesc care beneficiază de vouchere din partea FR Șah și mari maeștrii internaționali cu Elo peste 2500.

 

Pentru turneul B – Open Târgu Mureș taxele de participare sunt: 200 lei – taxa generală, 100 lei – pentru copii și juniori, 100 lei – pentru seniori în vârstă de peste 65 ani.

 

Toți jucătorii trebuie să fie legitimați și să aibă vizele pentru 2022 plătite. Jucătorii străini trebuie să aibă ID FIDE.

 

RITM DE JOC TURNEUL A:

90 de minute + 30 de secunde/ jucător până la mutarea 40, după care se adaugă 15 minute adiţionale, bonusul de 30 de secunde se menţine până la final.

 

RITM DE JOC TURNEUL B:

90 min + 30 sec/mutare, de la prima mutare.

 

CRITERII DE DEPARTAJARE:

Turneul A:

  • Victorie directă sau mica diagramă
  • Media ratingurilor adversarilor
  • Coeficient Buchholtz-1

 

Turneul B:

  • Victorie directă sau mica diagramă
  • Coeficient Buchholtz-1
  • Numărul de victorii

 

Doritorii / persoanele interesate pot obține detalii suplimentare la adresa de e-mail: sah@csjuvenes.ro, la nr. de telefon: 0745/992.463, sau dând click AICI (în funcție de setările din browserul pe care-l folosiți, linkul descarcă sau deschide un document în format .pdf pe dispozitivul dumneavoastră).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare